Koç Holding Enerji Grubu şirketleri Tüpraş, Aygaz, Opet ve Entek A.Ş. nin tüm Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi, denetlenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla Koç Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalandı.

 

Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Enerji Grubu şirketlerinin, Koç Topluluğu gelirlerinin yarısını oluşturan bir grup olduğunu belirterek, Türkiye de enerjinin her dalında varız, entegre bir enerji topluluğu haline geldik dedi.

 

Koç Holding Enerji Grubu şirketleri Tüpraş, Aygaz, Opet ve Entek A.Ş. nin tüm Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi, denetlenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla Koç Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalandı.

 

Memioğlu, protokolün imzalandığı toplantıda yaptığı konuşmada, geçtiğimiz 2 yılda yaşanan krizin şirket ve ülke ekonomilerini olumsuz etkilediğini, Grup şirketlerinde aldıkları tedbirler ve dikkatli politikalarla bu dönemde başarılı sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

 

Avrupa nın 8. büyük rafineri şirketi Tüpraş ın Türkiye nin petrol ürünleri tüketiminin yaklaşık yüzde 70 ini karşıladığını hatırlatan Memioğlu, Aygaz ın Koç Topluluğu Enerji Grubu bünyesinde akaryakıt ve rafineri dışında kalan tüm enerji markalarını şemsiyesi altında toplayarak bu şirketlerin ana hissedarı konumuna geldiğini ve LPG sektöründeki liderliğini sürdürdüğünü belirtti.

 

Opet in pazar payını artırmaya devam ettiğinin, beyaz ürünlerde 3., siyah ürünlerde 2. konumunu koruduğunun altını çizen Memioğlu, elektrik üretim şirketi Entek te yeni yatırımla 300 megavat kapasiteye ulaşıldığını anlattı.

 

Erol Memioğlu, Enerji Grubu şirketleri, Koç Topluluğu gelirlerinin yarısını oluşturan bir grup olmuştur. Türkiye de enerjinin her dalında varız, entegre bir enerji topluluğu haline geldik. Amacımız, zincirde eksik halkaları da tamamlayarak tamamen entegre bir enerji grubu haline gelmek diye konuştu.

 

Tüm sektörlerde hareket eden topluluk olduklarını vurgulayan Memioğlu, eksik halkalardan birinin Ar-Ge olduğunu ifade etti.

 

Sanayinin bilgiye kolayca erişebilmesi ve bilgiyi kullanabilmesi gerektiğini kaydeden Memioğlu, üniversitenin sanayiden sanayinin de üretimden daha iyi olduğu alanlar bulunduğunu, sanayinin üniversitelerin rahatça projeler geliştirebileceği ortam hazırlanmasına katkıda bulunması gerektiğini belirtti.

 

Türkiye de üniversite ile sanayi arasında çok da sağlıklı ilişki olmadığına dikkati çeken Memioğlu, Bizde sistemde taraflar sanki birbiriyle konuşmuyor. ABD de üniversiteler ile sanayi iç içe ... Sanki bir rotasyon var gibi üniversiteden sanayiye, sanayiden üniversiteye eleman transferleri oluyor. Burada birşeyleri kırmak gerekiyor. Bunu kırmak için de bugün Koç Üniversitesiyle başladığımız çalışmayı, ilerde diğer üniversitelerle de gerçekleştirmeyi istiyoruz şeklinde konuştu.

 

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan da endüstrinin kendisini çeşitli şekillerde üniversitelerle ilişkilendirebileceğini, ancak her iki tarafın uzun vadede birbirini ayakta tutan yapıda olmasının çok büyük önem taşıdığını vurguladı. www.geleceginenerjisi.com / 30.03.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR