Büyük şehirlere akıllı şarj istasyonu geliyor …

365 Energy Group, elektrikli taşıtlar için 927 adet akıllı şarj istasyonu kurmayı planlıyor.

 

365 Energy Group un, öncelikli olarak Marmara Bölgesi ve büyük şehirlerde 927 adet akıllı şarj istasyonu kurmayı planladığı bildirildi. 365 Energy Group tan yapılan açıklamada, elektrikli taşıtların üretimi, ithalatı, satışı ve akaryakıtlı araçların elektrikli araçlara dönüşümünün artmasıyla birlikte Türkiye deki akıllı şarj istasyonlarının sayısını 2012 yılı sonuna kadar 40 bin 450 ye ulaştırmayı hedeflediği belirtildi.

 

Yapılan açıklamada, elektrikli taşıtlar için şarj istasyonu üretimi, teknoloji geliştirme ve sistem kurulumunda dünya lideri olan ABD merkezli Coulomb Technologies in, 82 ülkeden oluşan Avrupa, Afrika ve Ortadoğu pazarında faaliyet gösteren yatırımcı şirketi 365 Energy Group un, dört merkez ofisinden birini İstanbul da kurduğu kaydedildi.

 

Bu merkezden kontrol edilecek 32 ülke arasından Türkiye yi ilk beş yatırım ülkesinden biri olarak belirlediği dile getirilen açıklamada, 365 Energy Group un, Bulgaristan, Romanya, Rusya ve Ukrayna ile birlikte, Türkiye de ilk akıllı şarj istasyonlarını yılın ilk yarısı sona ermeden kurmaya başlayacağı ifade edildi. www.geleceginenerjisi.com / 12 Nisan 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR