PepsiCo, yenilenebilir enerji stratejisini değiştiriyor …

Şirket, yeşil enerji kaynaklarının alıcısı olmak yerine bu enerjiyi kendisi üretmek yolunda yatırımlar yapacak.

 

Bu ay, Environmental Protection Agency (EPA) tarafından üç ayda bir açıklanan ve önde gelen yeşil enerji alıcısı firmalara yer verilen Green Power Purchasers listesi yayınlanacak. Yenilenebilir Enerji Seritifikasını -Renewable Energy Certificates (RECs)-  hemen hemen her sene alan PepsiCo, bu sene listede yer almayacak.

 

PepsiCo Enerji ve Kaynak Koruma Yöneticisi Rob Schasel yaptığı açıklamada “Sürdürülebilirlilik stratejimizin gelişimi ile birlikte çevresel performans hedeflerimiz yenilendi ve daha agresif hale geldi. Bu nedenle yatırım önceliklerimiz de değişim gösteriyor. Şirketimizin stratejik kararı, operasyonlarımızda ALTERNATİF enerji kaynaklarından yararlanma hızımızı artırabilmek için doğrudan yatırımlara odaklanmak oldu ve bu doğrultuda RECs piyasasındaki varlığımızın azaltılmasına karar verildi” dedi.

 

PepsiCo, yeşil enerji kaynaklarının alıcısı olmak yerine bu enerjiyi kendisi üretmek yolunda yatırımlar yapacak. Bu kararın bir parçası olarak önümüzdeki üç yıl içerisinde yenilenebilir enerji projelerine ABD’de 30 milyon dolardan fazla yatırım yapılması planlanıyor. “Stratejimiz,  operasyonlarımızda ALTERNATİF enerji projelerine yatırım yapmamızın çok daha fazla etki yaratacağı bakış açısına ulaştı. Birkaç hafta önce EPA Energy Star Program tarafından çalışmalarımız ödüllendirildi. RECs kapsamında gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımız, geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde yenilenebilir enerji alanında büyük gelişmeler sağladı” diyen Schasel, geliştirecekleri yenilenebilir ve ALTERNATİF enerji çözümleri ile  karbon azaltımında büyük bir etki yaratacaklarına inandıklarını ifade ediyor. www.geleceginenerjisi.com / 15 Nisan 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR