ABD’li çelik işçilerinden SEAM Yasası’na destek …                          

ABD ve Kanada da faaliyet gösteren Birleşik Çelik İşçileri Sendikası USW, 16 Nisan tarihinde, kongre üyesi Phil Hare in ‘2010 Enerji ve İmalat Sektörlerinde Güvenlik Yasası nı (SEAM Yasası) açıklamasından övgüyle bahsetti. Söz konusu yasa, ABD de temiz ve çevre dostu iş alanları yaratmayı amaçlıyor. Yasa, rüzgar santrali, nükleer santral ve güneş enerjisi tesisi gibi ALTERNATİF ENERJİ  alanlarına yönelik olarak çalışan imalatçılara toplam 5 milyar $ değerinde kredi ve hibe vaat ediyor.

 

SEAM Yasası, ABD Islah ve Yatırımları Canlandırma Yasası nın, enerji sektörü imalatçıları için geliştiriliş vergi kredileri sağlamaya yönelik girişiminin bir parçası (İç Gelir Hizmetleri nde 48c bölümü). Söz konusu girişim çerçevesinde, çevre dostu sektörlerde imalat yapan üreticilere %30 luk bir vergi indirimi avantajı sağlanıyor.

 

USW, ilk 2,3 milyar $ lık bölümü hızlı bir şekilde tükenen 48c bölümünün büyük ilgi gördüğünü vurgularken, birçok önemli projenin, pratiğe geçirilebilmek için halen ek kredi beklendiğini bildirdi. www.steelorbis.com.tr / 19.04.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR