Mersin’e UEFA standartlarında yeni bir stad yapılacak

Mersin de 1951 yılından bu yana spor müsabakalarına ev sahipliği yapan tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı nın, yapılacak olan anlaşmanın ardından TOKİ ye devredileceği ve kente de yaklaşık 60 milyon TL ye mal olacak olan; UEFA standartlarında yeni bir stadın yapılacağı bildirildi. 

 

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, stadın bugünkü mevcut yapısı itibariyle kentin ihtiyaçlarına artık cevap veremediğinin altını çizerek, bu noktada da yeni bir stadın yapımınınsa bir zorunluluk haline geldiğini anlattı. Merkez ilçe Yenişehir sınırları içerisinde 75 dönümlük bir alana stadyum yapılabilmesi için gerekli imar çalışmalarının da Büyükşehir Belediyesi ile Yenişehir Belediyesi tarafından yürütüldüğü bilgisini de veren Aksoy, UEFA standartlarına uygun bir stadın yapılması için de 55-60 milyon TL lik bir bütçeye de ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

 

MERSİN İN UEFA STANDARTLARINDA YENİ BİR STADA İHTİYACI VAR

Böylesi bir kaynağı bir ya da birkaç kurumun karşılayabilmesininse mümkün olmadığını ifade eden Aksoy, "Bu kapsamda da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında yapılacak anlaşmayla birlikte Tevfik Sırrı Gür Stadı nın TOKİ ye devredilmesi ve bunun karşılığında da söz konusu stadın kente kazandırılması konusu gündemde. Bu kapsamda ön protokoller tamamlandı. Yarın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir heyet, belirlenen alanda incelemelerde bulunacak ve böylelikle de prosedür de başlatılmış olacak" dedi.

 

2017 Akdeniz Oyunları na kent olarak ev sahipliği yapmak istediklerini ve bu konuda da gerekli başvuruları yaptıklarını dile getiren Vali Aksoy, konuyla ilgili çalışmaların da büyük bir titizlikle yürütüldüğünün altını çizdi. Aksoy, "Mersin in, UEFA standartlarında yeni bir stada ihtiyacı var. Önümüzdeki süreçte TOKİ ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasındaki protokolün de imzalanacak. Stadın ne zaman tamamlanacağıysa yapılacak olan anlaşmaya bağlı ancak bu işin çok fazla süreceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

 

MERSİN İDMANYURDU NUN KÜMEDE KALACAĞINA İNANIYORUM

Bank Asya 1. Ligi nde mücadele eden ve ateş hattı nda yer alan Mersin İdmanyurdu nun, kümede kalacağına inandığının altını çizen Aksoy, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Sonuçta bu bir futbol. Her zaman istediklerimiz ve arzu ettiklerimiz olmayabilir. Ancak her ne olursa olsun Mersin İdmanyurdu nun kümede kalacağına gönülden inanıyorum. Bu konuda futbolcularla da bir toplantı yaptık, onlar da aynı hedefe ulaşmanın sözünü verdiler bize. Puan ve fikstüre baktığımız zaman önemli bir avantaja sahibiz. Ama yine de kalan 2 maçın en az birini kazanmak zorundayız." Mersin İdmanyurdu nun bu kentin takımı olduğunu, bu nedenle de herkesin elini taşın altına koyarak sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Hüseyin Aksoy, tüm yükün sadece yönetime yüklenmesinin de doğru olmadığını, bu kentte yaşayan herkesin takıma katkı sunması gerektiğini söyledi.

 

TEVFİK SIRRI GÜR STADI HAKKINDA

1943-1947 yılları arasında kentte valilik görevinde bulunan Tevfik Sırrı Gür tarafından, Mersin Stadı nın yeri istimlak edilirken, inşaat çalışmalarınaysa 1946 yılında başlandı. 5 yıl süren bir çalışmanın ardından tamamlanan çim yüzeyli stadın, toplam kapasitesininse 17 bin 500 olduğu vurgulanıyor. Daha sonra adı; Tevfik Sırrı Gür Stadı olarak değiştirilen stadyuma, 2005 yılında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından hazırlanan genelgeler doğrultusunda Mersin İdmanyurdu Spor Kulübü tarafından 7 bin 406 adet plastik koltuk yaptırıldı. 2006 yılındaysa söz konusu tesise İl Özel İdaresi tarafından güneş enerjisi sistemi, 2007 yılındaysa yine aynı kurum tarafından da bin 200 adet plastik oturma koltukları eklenerek, toplam kapasitenin 8 bin 606 ya çıkartıldığı bildirildi. Aynı yıl İl Özel İdaresi bütçesinden stada elektronik futbol skorbordu yaptırıldığı hatırlatıldı. İHA / Mersin / 29 Nisan 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR