Uluslararası 5.Irak ve Komşu Ülkeler Fuarı nın ön hazırlık toplantısı yapıldı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Forum Fuarcılık işbirliğiyle gerçekleştirilecek Uluslararası 5. Irak ve Komşu Ülkeler Fuarı nın ön hazırlık toplantısı tarafların katılımıyla GTO da yapıldı.

 

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, Forum Fuarcılık Genel Müdürü Bilgin Aygül ün katıldığı hazırlık toplantısında fuarın gerçekleştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.

 

Toplantının ardından ortak basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, Türkiye nin ekonomik krizle birlikte stratejik konumu ve ekonomik potansiyeliyle dış ticarette önemini güçlendirdiği ve Ortadoğu ülkeleriyle ilişkilerinde fırsatlar ülkesi konumunda olduğu vurgulandı.

 

Bu kapsamda Gaziantep in önemine değinen ve 2010 yılında Gaziantep te Expo Gateway to Middle East-Irak ve Komşu Ülkelerle Ticaret ve Sanayi Ürünleri, Gıda ve Tüketim Malzemeleri, İnşaat ve Yapı Fuarları olmak üzere üç organizasyona eş zamanlı olarak ev sahipliği yapacak olan Gaziantep in komşu ülkelerle ticarette yeni bir adım daha atacağı kaydedildi.

Gaziantep te son dört yıldır düzenlenen Irak Uluslararası Fuarı yla Irak başta olmak üzere bölgedeki çeşitli ülkelerle sağlanan yakın ilişkilerin daha ileri noktalara taşınmasının hedeflendiği açıklamada, şu bilgiler verildi : "2010 yılında yeni bir yapılanma ile Irak, Suriye, İran, Lübnan, Ürdün başta olmak üzere komşu ülkelerin yoğun bir katılımını öngören fuar, komşu ülkeler potansiyelini etkin bir şekilde kullanmak için firmalarımıza önemli fırsatlar sunmaktadır. Fuar aynı zamanda başta TOBB olmak üzere Dış Ticaret Müsteşarlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ve Gaziantep Ticaret Borsası gibi birçok kurum ve kuruluş tarafından da desteklenmektedir. 24-27 Haziran 2010 tarihleri arasında Ortadoğu Fuar Merkezi nde gerçekleştirilecek Expo Gateway to Middle East Fuarı nın Ortadoğu coğrafyası ile iş yapmak isteyen firmalara ve bölge ekonomisine çok büyük katkılar ve imkânlar sağlayacağına inanıyor ve tüm firmalarımızı bu Fuarda yer almaya davet ediyoruz." (CİHAN)  09 Mart 2010

 
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR