Mamak ın gururu oldu

Ankara Çağrıbey Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Muhammed Bahadır MURAT Kimya Öğretmeni Şeref AKTAŞ ile hazırladığı proje, Uluslararası Sürdürülebilir Dünya Enerji, Mühendislik ve Çevre Proje Olimpiyat yarışmasında Enerji alanında Dünya 3.sü olarak bronz madalya kazandı.

 

Amerika Birleşik Devletlerinde (Houston-Teksas) yapılan Uluslararası Proje Olimpiyat yarışmasına (I-SWEEEP) finalist projesi ile katılan Ankara Çağrıbey Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Muhammed Bahadır MURAT Kimya Öğretmeni Şeref AKTAŞ ile hazırladığı “Petrollü şey İlerde şeyi petrolü ve doğal gaz verimliliğinin araştırılması” konulu proje çalışması ile Uluslararası Sürdürülebilir Dünya Enerji, Mühendislik ve Çevre Proje Olimpiyat yarışmasında Enerji alanında Dünya 3.sü olarak bronz madalya kazandı.

 

Dünyanın prestijli yarışmalarından birisi olan I-SWEEEP Proje Olimpiyatı Houston-Teksas (ABD) şehrinde 14-19 Nisan 2010 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Enerji, Mühendislik ve Çevre alanında Amerika dan 44 eyalet ve 70 ayrı ülkeden ortaöğretim öğrencilerinin hazırladığı toplam 410 proje finalist proje olarak katıldı.

 

Proje olimpiyat yarışmasına enerji alanında toplam 123 proje katıdı, Muhammed Bahadır Murat projesi ile bu alanda Dünya 3.lüğü kazanarak bronz madalya alarak büyük bir başarıya imza attı.

 

Muhammed Bahadır, hazırladığı projede; dünyada enerji (petrol) krizi dönemlerinde doğal ham petrolün yerine geçebilecek ALTERNATİF ENERJİ kaynaklarından birisinin de petrollü şeylerden üretilen şeyi petrolü olduğunu belirterek, yakın zamanlarda yaşanması muhtemel petrol kıtlığı sebebiyle, petrollü şeylilerden üretilen şeyi petrolünün hidrojen ve yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişte köprü görevi yapacağına işaret etti.

 

Dünya ülkeleri öz kaynaklan üzerinde AR-GE çalışmaları gerçekleştirerek natif petrol ve doğal gaz üretimi araştırmaları yapmaktadır. Bu araştırma projesinde, yerli petrollü şeyi kayaları üzerinde petrol ve doğal gaz verimliliğinin araştırılması için AR-GE çalışmaları yapılmasının önemi ve gerekliliği vurgulanmış, ayrıca petrollü şeyllerin ülkemiz için üretilebilir çevreci, ALTERNATİF ENERJİ kaynağı olduğuna dikkat çekilmek istendi. www.kenthaber.com / 04.05.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR