Gamesa Çin de beşinci fabrikasını açıyor

İspanyol türbin üreticisinin ülkedeki yıllık üretim kapasitesi 1.5 GW a ulaşacak.

 

İspanyol rüzgar türbini üreticisi Gamesa nın Çin in Jilin bölgesinde 2 megavat gücündeki GSX2 modelli türbinlerini üretmek için fabrika kuracağı açıklandı.

 

Şirket tarafından yapılan açıklamada yılda 250 türbinin üretilmesi planlanan ve 2011 yılında devreye girmesi planlanan bu fabrikanın Gamesa nın Çin deki üretim kapasitesini yılda 1.500 megavata çıkaracağı belirtildi. Gamesa nın hali hazırda Çin de 4 fabrikası bulunuyor.

 

Açıklamada Gamesa nın Çin de tamamlanan ve devam eden 2.400 megavatlık projede yer aldığı ayrıca 700 megavatlık sipariş aldığı da ayrıca yer buldu.

 

Beş yıl önceye kadar sıfıra yakın olan Çin rüzgar enerjisi sektörü, Çin hükümetinin büyük desteği ve cömert teşvik politikası sayesinde çok hızlı bir yükseliş trendi yakalamış durumda. Ülkede geçen yıl gerçekleştirilen projeler ile yılın başında 12.1 GW olan kurulu rüzgar gücü iki kata yakın bir artış ile 25.1 gigavata yükselmişti. Çin 2010 yılını ise mevcut kurulu rüzgar enerjisi gücünü 18 gigavat artırmış olarak kapatmayı hedefliyor. www.yesilekonomi.com / 18 Mayıs 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR