Son Teknoloji Stad

FIFA 2022 için Son Teknoloji Stad

FIFA 2022 QATAR için yapılacak son teknolojili 5 stad

 

Albert Speer & Partner GmbH (AS&P) Firması tarafından yapımı planlanan bu çevre dostu tasarımların herbiri ayrı bir mesaj sembolize ediyor.

 

Bütün stadlar güneş enerjisi teknolojisiyle donatılarak elektrik harcamalarının büyük bir çoğunu buradan elde edecek.

 

Katar ın iklim yapısı düşünüldüğünde ne kadar sıcak olduğu aşikardır. O nedenle bütün stadlarda yenilikçi iklim kontrol teknolojisi kullanılarak dışarıdaki hava sıcaklığı ne olursa olsun içerideki hava 28°C derecede sabit tutulacak.

 

Al Wakrah Spor Kompleksi nin Stadyumu toplam 45,120 seyirci kapasiteli olacak. Diğer stadlardan ayrı olarak Su Merkezi halinde bulunan kompleks, çok amaçlı spor salonu haricinde; Spa, alış-veriş merkezi, ofisler, restoranlar bulunacağı için 365 gün canlı bir merkez olacak.

 

Al Rayyan Stadyumu mevcut planında değişiklik yapılarak yeniden dizayn edilecek. Ek modüler unsurlarla beraber 44.740 kişilik seyirci kapasitesine ulaşacak. Ayrıca da dünyada bir ilki gerçekleştirecek bir stad olacak. Hem içeride hem de stad dışında toplamda 420.000 kişinin yapılan müsabakayı izlemesine olanak sağlanacak.

 

Al Gharafa Stadyumu mevcut 21.175 kapasiteli halinden, 44.740 kişilik kapasiteye ulaştırılacak. Ek Modüler kat çıkılarak genişletilecek. Mevcut binanın dış cephesine renkli şeritler geçilecek. FIFA 2022 QATAR a katılacak olan ülkelerin renklerini barındıracak olan stadda bu renkli şeritler sayesinde "dostluk" sembolize edilecek.

 

Al Shamal Stadyumu da yeni bir stad ve 45.120 kişilik seyirci kapasitesinde olacak. Yerel balıkçı teknelerinden ilham alınarak dizaynı oluşturulan bu yeni stada ulaşım en elverişli olanlardan birisi olacak. Stada ulaşım hem deniz yoluyla "su taksileri", hem karayolu, hemde demir yollarıyla sağlanabilecek.

 

Al-Khor yepyeni bir stad olacak. 45.330 kişilik kapasitesinin yanında stad, muhteşem bir görsel güzelliğe de sahip olacak. Deniz kabuğu model alınarak oluşturulacak stadın alt katmanında 25.550 üst katmanında ise 19.830 koltuk bulunacak.

Veteknoloji / www.beyazgazete.com / 22.05.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR