Muğla köylerinin enerjisi güneşten

Muğla Üniversitesi ile Valilik arasında imzalanan protokol uyarınca köylerdeki içme suyu ve sokak aydınlatma sistemlerinin enerji ihtiyacı için işbirliği yapılacak.

 

Muğla Valiliği ile Muğla Üniversitesi arasında köylerdeki içme suyu ve sokak aydınlatma sistemlerinin elektrik enerji ihtiyacını karşılamak için “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına İlişkin Etüt, Proje, Tesis ve AR-GE Çalışmaları Teknik İşbirliği” protokolü imzalandı. Proje ilk etapta merkeze bağlı İkizce Köyü’nde uygulanacak. Köyün içme suyu şebekesi güneşten elde edilen enerjiyle kuyulardan çıkarılarak evlere ulaştırılacak. Vali Ahmet Altıparmak ile Rektör Prof. Dr. Şener Oktik arasında imzalanan projenin Türkiye’de ilk olduğu belirtildi.

Vali Altıparmak, “Amacımız üniversitenin akademik bilgisini uygulama hayatına dönüştürmek. Rüzgar ve güneş enerjisinden faydalanmayı hedefliyoruz. TÜBİTAK ve AB fonlarından kaynak yaratarak, köy içi aydınlatmalar ve içme suyu şebekelerinde güneşten elde ettiğimiz elektrik kullanılacak. Sıfır maliyetle sorunu çözmüş olacağız. Enerji nakil hattı döşemekten ve sürekli elektrik ücreti ödemekten kurtulacağız. İlk projeyi Özel İdare kaynaklarından yapacağız” dedi. DHA / 22.05.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR