TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi tarafından, İstanbul Sanayi Odası işbirliği ile Türk kuruluşlar ile Avrupalı paydaşları arasında işbirlikleri yaratmak amacıyla 2 ve 5 Temmuz 2010 tarihlerinde, İstanbul Sanayi Odası Odakule Meclis Salonu’nda, Avrupa Birliği Kamu Özel Ortaklıkları (Public Private Partnerships - PPPs ) bilgi günleri düzenlenecektir. Konular; Factories of the Future, Energy Efficient Buildings ve Green Cars.

 

7.ÇP Kamu-Özel Sektör Ortaklıkları Bilgi Günleri

TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi tarafından, İstanbul Sanayi Odası işbirliği ile 2 ve 5 Temmuz 2010 tarihlerinde, İstanbul Sanayi Odası Odakule Meclis Salonu’nda,  Avrupa Birliği Kamu Özel Ortaklıkları (Public Private Partnerships - PPPs) bilgi günleri düzenlenecektir.

 

Avrupa Komisyonu tarafından 2009 yılında AB Ekonomik Kurtarma Planı kapsamında başlatılan "Factories of the Future", "Green Cars" ve "Energy Efficient Buildings" kamu özel ortaklığı (PPP) inisiyatifleri kapsamında, 7.ÇP 2011 yılı çağrılarında da çeşitli Ar-Ge projelerine destek verilecektir. 7.ÇP ICT, NMP, Enerji, Ulaştırma ve Çevre alanları altında açılan çağrılarda desteklenecek projelere yönelik olarak düzenlenen bilgi günlerine Avrupa’daki önemli Ar-Ge kurum ve kuruluşlarından çeşitli temsilciler konuşmacı olarak katılacaktır.

 

"Factories of the Future" bilgi günü 2 Temmuz 2010 tarihinde, "Energy Efficient Buildings" ve "Green Cars" Bilgi Günleri ise 5 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleştirilecektir. Bilgi günlerinde; çağrılarda desteklenecek konuların ayrıntılı bir şekilde paylaşılacağı oturumlara ek olarak, Avrupa’dan konuşmacı olarak davet edilen temsilcilerle işbirliklerinin geliştirilebilmesi için de proje pazarı niteliğinde oturumlar da düzenlenecektir.

 

İlgili PPP’lerde aşağıda belirtilen alanlarda açılan çağrılar kapsamında destek verilecektir:

Factories of the Future : NMP ve ICT

Energy Efficient Buildings : NMP, Enerji, Çevre, ICT

Green Cars : Ulaştırma, ICT, NMP, Çevre

www.fp7.org.tr/home.do?ot=5&rt=&sid=0&pid=0&cid=18426 / Haziran 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR