Irak ta elektrik üretimi artacak

Irak hükümeti, Elektrik Bakanını koltuğundan eden, elektrik dağıtımının normal hale getirilememesini protesto için düzenlenen gösterilerden sonra elektrik üretimini artıracağını açıkladı.

 

Elektrik Bakanı Kerim Vahid in yerine bakan Petrol Bakanı Hüseyin Şehristani, Bağdat ta düzenlediği basın toplantısında, elektrik yetersizliğinin neden olduğu sıkıntıları azaltmak için acil önlemler aldıklarını belirtti.

 

Şehristani, Nasıriye ve Beyci dekiler de dahil olmak üzere birçok santralde üretimin toplam 250 megavat artırıldığını söyledi.

 

Özellikle, birçok bakanlık ve büyükelçiliğin bulunduğu Yeşil Bölgede yaşayan bazı Iraklı yetkililere verilen elektrik miktarının azaltılacağını söyleyen Şehristani, ayrıca, tüm bu önemlere rağmen ellerinde sihirli bir değnek olmadığını belirtti.

 

Şehristani, halkın işbirliği yapmasını ve birden fazla kliması olanların sadece birini kullanmalarını istedi.

 

ABD nin Irak ı işgalinden 7 yıl sonra hala elektriklerin günde birkaç saat verilebildiği bölgede iş yerlerinin maliyetinin yükselmesi, 50 santigrat dereceye çıkabilen bunaltıcı hava sıcaklıklarının etkisini artırması halkın tepkilerine neden oluyor.

 

Mart ayındaki genel seçimlerin ardından üç aydır hala yeni hükümetin kurulamaması, temel hizmetlerin sağlanmasını ve istikrar isteyen halkın öfkesini artırıyor.

Basra da hafta sonunda adeta ayaklanmaya dönüşen son protesto gösterisini dağıtmaya çalışan polis güçlerinin ateşiyle 2 gösterici öldürülmüştü. Göstericiler, yıllardır söz verildiği halde elektrik dağıtımının normal hale getirilememesini eleştirmişti. Gösteriler üzerine, Elektrik Bakanı istifa etmişti. AA / 25.06.2010

-.-

www.solar-bazaar.com

www.solar-academy.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR