Dokuz ülkenin PV pazarı 2010’da 250 MW’ı aşacak

Solarbuzz tarafından yayınlanan fotovoltaik piyasa analizine göre, 2010 yılında dokuz ülkenin PV pazarı 250 MV’ı aşacak.

 

PV pazarı 250 MW boyutunda olan ülkelerin sayısı 2009 yılında 6 idi. Çin’de 18.6 GW’a ulaşan 100 proje gündemde iken, Hindistan PV pazarını 4.8 GW boyutunda artırmayı planlıyor.

 

Avrupa’da ise İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Fransa’da izlenen hızlı büyümenin 2010 yılında 3 GW’lık bir talep yaratması bekleniyor. Almanya 2010 yılında da dünyanın en büyük PV pazarı olmaya devam edecek.

 

Solarbuzz analizine göre bundan sonra yarışın İtalya, Çek Cumhuriyeti, ABD ve Japonya arasında geçmesi bekleniyor. Japonya’nın bir yıl içinde 1 GW’lık PV pazarı yaratması bekleniyor.

Solar şirketlerinin stratejik piyasalarda daha çok dikey bir entegrasyon modeli uyguladıklarına dikkat çeken analiz, başarının en önemli faktörünün finans kaynaklarına ulaşmak olduğuna dikkat çekiliyor. Japon modül üreticilerinin daha çok kendi pazarlarına yoğunlaştığı belirtilerken; Çin ve Hindistan’ın önümüzdeki iki yıl boyunca küresel PV pazarının büyümesine katkı sağlayacakları ifade ediliyor. www.geleceginenerjisi.com / 28 Haziran 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR