Enerjiyi 4,5 katına çıkartıyor ?

29 yaşındaki lise mezunu Kubilay Barlas, geliştirdiğini yönten sayesinde bir birim enerjiyi 4.5 katına çıkarabildiği iddia etti.

 

Cihan Haber Ajansı’nın verdiği haberde Kubilay Barlas isimli Sakaryalı gencin değişik bobin sarımları ve mıknatıslar sayesinde enerji miktarını arttıran bir yöntem geliştirdi.

 

Barlar yöntemiyle ilgili şunları belirtti : “Yeni bobin sarış tekniğini ben buldum. Alışılmışın dışında bir sarım tekniği bu. Sisteme mıknatısların itme gücünü de ilave ettim. Sonuçta bu buluş ortaya çıktı. İster elektrik-elektronik ister üniversiteden alanında uzman kişiler, noteri de getirmek kaydıyla prototipini gelip inceleyebilirler. Kendi aletlerini getirip sistemin gücünü ölçebilirler.”

 

Bir belediyede geliştirdiği sistemi kurmak isteyen Kubilay Barlas, çeşitki çıkar kavgaları ve çekişmeler nedeniyle aksilikler yaşadığını söyleyerek, “Beni ’sudan elektrik üretecek’ diyerek dolandırıcılıkla suçladılar. Bilgim dâhilinde olmayan, bir kaza sebebiyle hastanede yatarken belge imzalattılar. Bu işin neresinde su var anlayamadım. O günlerde kendimi savunma imkânı bulamadım. Her şey bir anda oldu. Kurduğum sistemi devre dışı bıraktım. Ben şimdi sistemi göstermek için daha küçük bir prototipini yaptım.” şeklinde konuştu.

 

Dolandırıcılık Suçlaması Yapılmıştı

Günümüz bilimsel verileriyle imkansız olan “yoktan enerji eldesi” Kubilay Barlas’ın mahkemelik olmasına da neden olmuştu. 

www.ALTERNATURK.org / 01.07.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR