İstanbul Üniversitesi Güneş Enerjili Araç Takımı SOCRAT (Solar Car Racing Team) bir önceki yıl olduğu gibi, bu yıl da Tübitak Formula - G Güneş Enerjili Araç yarışında Türkiye Şampiyonluğunu elde etti.

 

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TÜBİTAK tarafından Pınarbaşı Yarış Pisti’nde 6’ncısı düzenlenen Alternatif Enerjili Araba Yarışları ödül törenine katılarak, dereceye giren ekiplere kupalarını verdi.

        

TÜBİTAK tarafından güneş enerjisi ve hidrojen yakıt pili konusunda halkın bilinçlendirilmesi ve ALTERNATİF ENERJİ kaynaklarının kullanımına yönelik teknolojilerin geliştirilmesi için üniversite öğrencileri arasında düzenlenen "Formula G Güreş Arabaları Yarışı" ile "Hidromobil Yarışları"nın ödül töreni, İzmir Pınarbaşı Yarış Pisti’nde yapıldı.

        

Törendeki konuşmasında dereceye giren ekipleri tebrik eden Bakan Aydın, yarışmaya katılan öğrencilerin büyük bir mücadele verdiğini, yaptığı gözlemde "Hepsinin ellerinin yağa bulaştığını gördüğünü" söyledi.

         

Aydın, "Ellerimiz yağa bulaşmadan başarı ortaya çıkmaz. Başarılar ortaya çıkmayınca da insafsızca bir yarışın sürdüğü dünyada bizim yerimiz de olmaz. Biz de bu yarışta yerimizi alalım ki onlar gibi refah seviyemizi yükseltelim" dedi.

        

İzmir Valisi Cahit Kıraç da yarışlara katılan öğrencilerin, kazandıkları bilgi ve deneyimle Türkiye’nin bu alanlardaki becerisini artırdığını belirterek, yenilenebilir enerji teknolojilerine ülke olarak gelecekte çok daha fazla ihtiyaç duyacaklarını dile getirdi.

        

Törende Bakan Aydın, Güneş Arabaları Yarışı’nda 1’inci olan İstanbul Üniversitesi SOCRAT Güneş Arabası Takımı ile Hidromobil Yarışı’nda 1’inciliği elde eden Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Öğrenci Üye Komisyonu Hidromobil Takımı’na kupalarını verdi.

        

37 arabanın katıldığı Güneş Arabaları Yarışı’nda Sakarya Üniversitesi İleri Teknoloji Uygulama Topluluğu 2’nci, ODTÜ Robot Topluluğu ise 3’üncü olurken 15 arabanın katıldığı Hidromobil Yarışı’nda 2’nciliği Anadolu Üniversitesi Hidromobil Takımı, 3’üncülüğü Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Hidromobil Takımı elde etti.

        

Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sırrı Aydoğan, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Anlağan da katıldı.

www.gunesdergisi.com 12 Temmuz 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR