GE den milyonlarca Euro luk inovasyon yarışması

GE, araştırmacı ve yenilikçileri teknoloji fikirler için 160 milyon Euro luk (200 milyon dolar) "GE ecomagination Challenge" başlattı. Etkinliğin, Münih’teki GE Küresel Araştırma Merkezi’nde düzenlenen Avrupa lansmanında konuşan GE Uluslararası Başkanı ve CEO’su Nani Beccalli, GE’nin açık işbirliği ve kamu-özel ortaklıkları yoluyla teknolojiye ivme katma hedefini vurguladı.

 

160 milyon Euro’luk Akıllı Şebeke teknolojisinin gelişimine ivme kazandırmak amaçlı küresel bir yatırım.

 

“GE ecomagination Challenge”, daha temiz, akıllı ve verimli bir ekonominin gelişimine araç olacak yeni teknolojilerin ortaya çıkmasında katalizör olması için tasarlandı. Avrupa’da ve dünyada karşı karşıya bulunduğumuz ekonomik, çevresel ve sosyal sorunlara çözüm bulmamızı sağlayacak düşük karbon yeniliklerinin ortaya çıkmasına aracı ve destek olmak hepimizin ortak hedefidir. GE bu girişimi başlatırken, hem yenilikçileri ve girişimcileri akıllı şebeke alanında mali olarak destekleyerek, hem de ticari deneyimlerimizi büyük fikirleri ticari çözümlere dönüştürmeye yönelterek hâlihazırda var olan bu potansiyeli açığa çıkarma ihtiyacının bilincindedir,” diyen Beccalli sözlerini şöyle sürdürdü : “Düşük karbon yeniliği yalnızca kamu ve özel sektörlerin beraber çalışmasıyla gerçeğe dönüşebilir. İnovasyonun Avrupa’daki büyüme ve gelişmenin bir sonraki safhasına aracı olacağına ve uygun koşullar altında GE olarak düşük karbon teknolojisi için dünyanın önde gelen merkezlerinden biri olmaya devam edeceğimize inanıyorum.”

 

GE, en parlak yenilikçileri ve araştırmacılarını GE ecomagination Challenge’a katılmaya teşvik etmek için Londra ve Brüksel merkezli bir medya şirketi olan Science|Business (www.sciencebusiness.net) ile ortak olarak calisiyor. GE ecomaginaton Challenge’ın Avrupalı katılımcıları Science|Business Yenilik Kurulu’nun jüri olduğu, Avrupa üniversiteleri uzantılı şirketlere yönelik her yıl düzenlenen Akademik Girişim Ödülleri’ne (ACES) katılmaya da hak kazanacaklar.

 

Lider girişim sermayesi şirketleri Emerald Technology Ventures, Foundation Capital, Kleiner Perkins Caufield & Byer, RockPort Capital ve Science|Business ortaklığında başlatılan GE ecomagination Challenge, yenilikçi temiz enerji teknolojileri oluşturmayı amaçlayan küresel bir taahhüt olan GE ecomagination girişiminin bir parçası olarak hayata geçirildi. GE, yarışma kapsamında, en çok gelecek vaat eden fikirlere fon sağlanmasına yardım edecek.

 

“GE ecomagination Challenge : Powering the Grid”, daha akıllı, temiz ve verimli elektrik şebekesi yaratmaya ve akıllı şebeke teknolojilerinin benimsenmesine ivme katmaya yardımcı olacak en iyi fikirleri arıyor. Bu küresel yarışma daveti, araştırmacıları, girişimcileri ve yeni işletmeleri fikirlerini paylaşmaya ve bir araya gelip dünyanın en zorlu sorunlarından biriyle başa çıkmaya çağırıyor: Toplumun ihtiyaçlarını karşılamak ve bugünün enerji sorunlarıyla başa çıkmak için şebekeleri daha akıllı yapmak. GE ecomagination Challenge başvuruları www.ecomagination.com/challenge adresinden yapılıyor.

 

GE ecomagination Challenge kapsamında teklifler yenilenebilir enerji, şebekeler ve çevre dostu evler/binalar olmak üzere üç kategoride toplanıyor. Seçilen katılımcılar aşağıdaki alanlarda GE ile ticari ilişki kurma fırsatına sahip olacaklar :

• Yatırım : GE ve ortaklarının 160 milyon Euro’luk (200 milyon dolarlık) sermaye taahhüdü gelecek vaat eden yeni işletme ve fikirlere küresel düzeyde yatırım olarak kullanılacak;

• Onaylama : GE’nin teknik ve ticari ekipleriyle ayrıntılı tartışma yaparak, katılımcının iş stratejisinin değerlendirilmesi;

• Dağıtım : İşletmeyi büyütmek ve küresel erişimi sağlamak için GE ile ortaklık fırsatlarının incelenmesi;

• Geliştirme : Teknoloji ve ürün geliştirmeye ivme kazandırmak için GE’nin teknik altyapısı ve GE Küresel Araştırma Merkezlerinden yararlanılması;

• Büyüme : Katılımcıların piyasaya giriş stratejisi içinmevcut GE müşteri ilişkilerinden faydalanma fırsatlarının incelenmesi.

 

Münih’teki etkinlikte söz alan GE Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinin bu yıl görevine başlayan ecomagination Lideri Horst-Tore Land, “Ecomagination, GE’nin pazar taleplerini karşılamak için pazara daha fazla enerji verimliliği sağlayan çözümler getirme hedefidir. Bugün, ecomagination girişimimizi açık yenilik ve dünyadaki en parlak teknoloji fikirleriyle işbirliğini kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Beraber çalışarak hem enerji sağlayıcılarının hem de tüketicilerin enerji sorunlarını çözmeye katkı sağlayabiliriz,” şeklinde konuştu. www.euractiv.com.tr / 21 Temmuz 2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR