Güneş odundan tasarruf sağlıyor

Ordu Çevre Orman İl Müdürlüğü, orman köylerine güneş enerjisi ile su ısıtma kredisi vermeye devam ediyor.

 

İl Çevre ve Orman Müdürü Selahittin Aydın, Kumru ilçesinde 2010 yılında Orköy Şubesi’nce uygulanan güneş enerjisi kredilerini yerinde inceledi.

 

Selahattin Aydın, Kumru ilçesinde 5 orman köyüne güneş enerjili ısıtma sistemi verdiklerini belirterek, "Orman köylüsü bu sistemden memnun kaldı. Köy muhtarları köylerinde güneş enerjisi kurulduktan sonra odun tüketiminin azaldığını, kimsenin su ısıtmak için ağaç kesmediğini ve çok memnun olduklarını söylediler" dedi.

 

Aydın, güneş enerjisinin kullanımının yaygınlaşması ile orman tahribatının en aza indirildiğini ve binlerce ağacın kesilmekten kurtarıldığını da belirterek, bu çalışmanın ekolojik dengeyi koruma amaçlı olduğuna dikkat çekti. Orman köylüsünün sadece çamaşır, bulaşık, banyo suyu ısıtmak için aile başına yıllık en az 15 ster odun tükettiğini belirten Aydın, "Uygulanan her bir sistem ile 15 ster odunu kesilmekten kurtardık. 508 aileye kurulan sistem ile 7 bin 620 ster odunu kesilmekten kurtarmış olduk. Bir ster odunun 500 kg. olduğunu düşünürseniz yaklaşık 4 bin tonluk ağaç kesilmekten kurtarıldı" diye konuştu. www.internethaber.com / 24.08.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR