Yasa Çıkarsa Güneş Açacak

Güneş enerjisi sistemiyle çalışan ürünlerin imalatı, ithalatı ve Ar-Ge çalışmaları konusunda 1992 yılından bu yana sektöre yön veren firmalardan Ay-Solar, yapacağı atılımlar için Yenilenebilir Enerji Yasası nın çıkmasını bekliyor.

 

İzmir Enternasyonal Fuarı nda 9 uncu kez stand açan Ay-Solar A.Ş., yeni ürünlerini tanıttı. Yaklaşık 20 yıldır güneş enerjisi ile elektrik üretimi, sinyalizasyon ve aydınlatma üzerine etkinlik gösteren İzmirli Ay-Solar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çetinkaya, Türkiye de kurulan ilk ticari fotovoltaik (güneş enerjisi ile çalışan ürünler) şirketi olduklarına dikkat çekti. Güneş enerjisinden yararlanarak cadde, bahçe, sokak, trafik ikaz lambaları ürettiklerini anlatan Çetinkaya, Ar-Ge faaliyetlerine büyük önem verdiklerini vurguladı.

 

AR-GE YE BÜYÜK ÖNEM

Firmalarının sektörde derin bir bilgi birikimine sahip olduğuna işaret eden Çetinkaya, "Kendi Ar-Ge çalışmalarımız neticesinde ürettiğimiz ürünler yurt içinde ve yurt dışında ilgi görmekte olup her geçen gün daha fazla talep topluyor. Öncelikli hedeflerimiz arasında ihracat olup 2009 yılından itibaren başlamış olduğumuz yurt dışı açılımları yavaş yavaş meyvelerini vermeye başladı. Faaliyet konumuz ile ilgili özellikle Akdeniz ve Balkan ülkeleri ile Ortadoğu da daha çok tanınan bilinen bir firma konumundayız" diye konuştu.

 

YASAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ

Mahmut Çetinkaya, güneş enerjisinden elektrik üretimi konusunda bilincin arttığına da dikkat çekerek bu konuda yatırım yapmak isteyenlerin Yenilenebilir Enerji Yasası nı sabırsızlıkla beklediğini vurguladı. Çetinkaya, şunları söyledi : "Bundan 15 yıl önce güneş enerjisinden yararlanarak ürettiğimiz ürünleri tanıtırken insanlar Başımıza taş yağacak türünden tepkiler veriyorlardı. Şimdi bu enerji biçimi artık biliniyor. Yasanın çıkması ise Türkiye gibi güneş enerjisi konusunda sıkıntısı olmayan bir ülkede yapılacak yatırımları ayağa kaldıracak." DHA / 02.09.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR