8. Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu Bursa’da yapılacak

Bursa da 1- 5 Aralık tarihlerinde 8. Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu düzenlenecek.

 

Organizasyonda, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen uzmanlar, Türkiye nin temiz enerjide dünyanın öncü ülkeleri arasına girmesi için yapılması gereken çalışmaları ele alacak.

 

Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu nun (UTES) 8 incisi kapsamında düzenlenecek Ulusal Temiz Enerji Fuarı, enerji sektöründeki büyük kuruluşlara ev sahipliği yapacak. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi nde yapılacak Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu kapsamında gerçekleştirilecek Fuar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından derlenen ulusal fuarlar takvimine de girdi. Bu yılki teması "Yenilenebilir Enerji ve Yerel Yönetimler" olarak belirlenen sempozyumda rüzgar, güneş, jeotermal, biyokütle, hidrojen ve hidro-elektrik enerjisi konuları ele alınırken, Ulusal Temiz Enerji Fuarı nda da bu konulardaki yeni gelişmeler sergilenecek. 5 gün sürecek etkinliğe ülke genelinden 3 bine yakın katılımcı bekleniyor.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Hilmi Güler ile Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz ve Su Vakfı ve UTES Kurucu Başkanı Prof. Dr. Zekai Şen in Onur Kurulu üyeliklerini yaptığı 8. Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu nun hazırlık çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. (CİHAN) 23 Eylül 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR