Solarcell Güneş Enerjisinde Afrika ya Kadar Uzandı

Yenilenebilir Enerji sektöründe dünyaca ünlü iş ortaklarıyla başarılı çalışmalar gerçekleştiren Solarcell Enerji yurt içi ve yurt dışında başarılı çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor.

 

Enerjinin  bugün medeniyetin temel taşlarından birini oluşturduğunu, kalkınmanın ve gelişmenin bir göstergesi durumunda olduğu bilinciyle hareket eden Solarcell son olarak Afrika da 10KW lık güneş enerjisi projesi ne imza attı. Bu proje aynı zamanda Nijerya nın Kano Eyaletinde yapılan ilk güneş enerjisi projesi olma özelliğini de taşıyor.

 

PROJE İLE 40 EVİN ELEKTRİĞİ KARŞILANACAK

Arfikada 10KW lık güneş enerjisi projesi gerçekleştirdi. 220W lık canadian solar paneller ve SMA invertör kullanarak gerçekleştirdikleri projede 1 köydeki  40 adet evin elektriği karşılanmaktadır. Nijerya  Kano state eyaletinde gerçekleştirilen proje Nijerya nın Kano eyaletinde  yapılan ilk güneş enerjisi   projedir. Kano state eyaletinin finanse ettiği proje elektrik enerjisi dağıtımı evlere normal şebeke gibi dağıtılmaktadır yani sistem küçük  bir elektrik santrali gibi çalışmaktadır.

www.gunesdergisi.com / 06 Ekim 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR