Milas ta Rüzgâr Enerjisi Dönemi

Milas - Aydın sınırında kurulan 24 megavatlık dev rüzgar enerjisi santrali Milas taki 25 bin abonenin enerji ihtiyacını karşılayacak.

 

Milas a bağlı Aydın ili sınırlarındaki Sarıkaya köyündeki Turguttepe Mevkii nde FC Holding, 12 adet dev rüzgar santrali kurdu. 24 megavat enerji üretecek dev rüzgar panelleri, Milas taki 25 bin elektrik abonesinin yıllık ihtiyacını karşılayacak düzeyde elektrik üretecek. Burada üretilen elektrik, Milas Şehir Trafosuna yüklenerek, Türkiye genelindeki entegre sistemde hazır halde bulunacak. Tarihi projede son hazırlıklar tamamlanırken, Milas ın her yerinden görülebilecek boyuttaki paneller, yüksekliği 82,5 metre olarak ayarlandı.

 

Kasım ayında ilk enerjinin üretileceği santral, tamamen rüzgar gücüyle, ek bir enerji ihtiyacı olmadan çalışacak.

 

FC Holding Enerji Direktörü Makine Mühendisi Ercan Muti, dev proje hakkında gazetecilere bilgi verdi. Firmalarının Bursa kökenli ve otomotiv sanayisinde hizmet veren ancak henüz enerji piyasasına yeni girişim yaptığını ifade eden Muti, Turguttepe Rüzgar Enerjisi Santrali projesinde ileri teknoloji kullandıklarını kaydetti.

 

60 milyon TL bütçeli projenin ilçe için sevindirici olduğunu sözlerine ekleyen Muti; "Biz bu santralden yıllık 74 milyon 250 bin kilovat saatlik enerji üretimi bekliyoruz. Bu enerji 25 bin eve yetecek bir enerji oluyor. Hemen hemen Milas ın enerjisini sağlayacak seviyede bir enerji olacak. 3 buçuk kilometrelik bir alana 12 adet 2 megavatlık santraller kuruyoruz. Her bir kule 82 buçuk metre yüksekliğinde olacak. Hemen hemen Milas ın her yerinden görülebilecek. Yaklaşık 60 milyon TL lik bir yatırım bu. Firmamızın adı Faik Çelik Holding. Bursa da faaliyet gösteriyoruz. FC, 2009 Ağustos ayında enerji piyasasına girmeye karar vererek, Milas taki Turguttepe Rüzgar Enerjisi Santrali projesini satın aldı ve 2010 yılı Şubat ayında girişimlerine başladı. FC Enerji ye bağlı SABAŞ A.Ş. adlı firma tarafından çalışmalar yapılıyor. SABAŞ projesinde İspanyol bir firmayla yüzde 50 ortaklığımız var. 2010 Ocak ayında çalışmalarına başladığımız Milas taki rüzgar enerjisi projemizi Kasım ayı sonunda bitirmeyi planlıyoruz" dedi. www.medya73.com / 07.10.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR