Erdek te Rüzgar Enerjisi Semineri

Balıkesir in Erdek ilçesinde Narlı köyü yakınlarında inşası planlanan rüzgar türbinleriyle ilgili Rüzgar Enerjisi konulu seminer verildi.

 

AKSA Enerji A,Ş. tarafından Erdek Öğretmenevi nde düzenlenen Rüzgar Enerjisi konulu seminere Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ile vatandaşlara rüzgar enerjisi anlatıldı. Şirket yetkilisi Gürkan Bayraktar, proje hakkında slayt gösterişi eşliğinde bilgi verdi. Rüzgar enerjisinin kurulması planlanan yerden bahseden AKSA şirket görevlisi Bayraktar, "Kapıdağ Rüzgar Enerji Santrali (Kapıdağ RES) ülkemizin kuzey batısında, Balıkesir ili Erdek İlçesi Narlı Köyü Mevkiinde inşa edilecektir. Proje sahası Erdek in kuş uçuşu 11 kilometre kuzey batısında, Narlı Köyü nün kuzey doğusunda yaklaşık 1 kilometre mesafede ve İlhan Köyü nün kuzey batısında 300 metre mesafe de yer almaktadır" dedi.

 

Kapıdağ RES projesi, Türkiye nin rüzgar potansiyelinden faydalanmak ve ülkemizin artan enerji ihtiyacının bu sürdürülebilir temiz enerji kaynağından katkı sağlamak amacıyla geliştirildiğini söyleyen Bayraktar, "Firma projenin inşaatına 2011 yılının ilk çeyreğinde başlanacak olup, tüm inşaatların bitmesi ve tesisin devreye alınmaya başlanması için ise yaklaşık 1 yıllık sürenin öngörülmekte. Proje AKSA Enerji A.Ş. nin bir alt kuruluşu olan Kapıdağ Rüzgar Enerji Santrali Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılacaktır. Her biri 0,85 MW üretim gücünde olmak üzere 19 tane rüzgar türbininden oluşan proje toplam 34,85 MW kurulu güce sahip olup, toplam elektrik üretimi ise yaklaşık olarak yılda 120.700 MW olacaktır. Rüzgar enerjisini elektrik enerjisine çevirecek olan bu proje, ürettiği elektriği Türkiye nin elektrik şebekesine verecektir" açıklamasında bulundu.

 

Belediye Başkanı Hüseyin Aysan da, projeyi desteklediğini belirterek, "ALTERNATİF ENERJİ  kaynaklarından olan rüzgâr enerjisiyle ilgili bilgiler aktarıldı. AKSA firması dünya çapında belli bir noktaya gelmiş önemli firmalardan biri olup, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nın kontrolünde kurulması planlanan rüzgar türbinlerinden bir turizm yöresi olan bölgemize ve köylerimize, bu türbinlerin zararı olmayacağına inanıyorum" dedi. Başkan Aysan, Erdek Belediyesi olarak firmaya yardıma açık olduğunu, ancak olası yaşanacak bir olumsuzluk karşısında köy halkının hakkını, sonuna kadar kendisinin savunacağını da söyledi. www.haberfx.net / 18.10.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR