GE, Vietnam’da rüzgar türbinleri için parça üretimine başladı

General Electric, dünya genelinde temiz enerji üretimi için gerekli ekipmanlara olan talebin büyümesi nedeniyle Vietnam’daki ilk rüzgar türbini parça üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

 

Hai Phong’da faaliyet gösteren tesis, GE’in rüzgar türbini teknolojisine olan küresel talebin karşılanmasına destek verecek bileşenlerinin üretilmesini sağlayacak. GE Başkan Yardımcısı ve GE Energy CEO’su John Krenicki “Vietnam, sahip olduğu vasıflı işgücü ve umut vaad eden enerji sektörü nedeniyle GE’nin yatırım yapması için ideal bir yer. Küresel imalat faaliyetlerimizin genişlemesi, müşterilerimizin taleplerine daha hızlı yanıt vermemizi sağlayacak. Dünya genelinde elektriğe, yakıta ve suya olan ihtiyacın artmakta olduğunu göz önünde bulundurursak Vietnam’a yaptığımız yatırım çok önemli” dedi.

 

Hai Phong tesisinin inşaatına 2009 yılının mayıs ayında başlandı ve ilk türbin jeneratör sistemlerinin nakliyesi bir yıl sonra -bu yılın mayıs ayında- gerçekleştirildi. Fabrika şu anda tam kapasite üretimde ve 250’den fazla kişiyi istihdam ediyor. www.geleceginenerjisi.com / 02 Kasım 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR