Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Bilim ve Teknoloji Merkezi nin çatısına kurulacak olan güneş enerji sistemiyle ilgili maddi destek sağlanması konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız dan destek geldi.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi ve Su Vakfı tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası nın (BTSO) iş birliğiyle düzenlenen 8. Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu na katılan Bakan Taner Yıldız, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Bilim ve Teknoloji Merkezi nde sergilenecek bazı ekipmanları bizzat inceledi. Donanım ve kapsamı bakımından Türkiye de bir ilk olacak Bilim ve Teknoloji Merkezi nde sergilenmesi için Hollanda, Almanya ve Türkiye de üretilen bazı ekipmanların sergilendiği Kültür AŞ yi ziyaret eden Bakan Yıldız, çocuklara eğlenceyle eğitimi bir arada sunacak düzenekleri de test etti.

 

BUTTİM Fuar alanının karşısında alana yapılacak olan merkez hakkında Bakan Yıldız a bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çocuklara eğlenceyle eğitimin bir arada verileceğini söyledi. Altepe, 170 ayrı ünitenin yer alacağı merkezinin Türkiye de bir ilk olacağını da sözlerine ekledi.

 

Büyükşehir Belediyesi adına projeyi yürüten Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan da sergilenecek bazı ünitelerin çalışma sistemlerini Bakan Yıldız a anlattı. Proje Danışmanı Prof.Dr. Yusuf Ulcay ise, Bilim ve Teknoloji Merkezi nin çatısına kurmayı planladıkları güneş enerji sistemi ile çocukların deneylerle elektrik enerjisi üretebilecekleri bazı ünitelerin temini konusunda Bakan Yıldız dan maddi manevi destek istedi.

 

Sergilenecek üniteleri tek tek inceleyen Bakan Yıldız ise, burada sadece çocukların değil, üniversitelilerin bile öğreneceği çok şey olduğunu söyledi. Bu modelin Türkiye nin diğer illerinde de yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Bakan Yıldız, güneş enerji sistemi kurulması konusunda da maddi manevi her türlü desteği vereceklerini kaydetti. www.birincikuvvet.com / 02.12.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR