DEİK- İstanbul Yeşil Ekonomi Zirvesi / İstanbul Green Business Summit

 

Sürdürülebilirlik, çevreye duyarlı ekonomi ve iş konularında çalışmalar yürüten ABD (Florida) merkezli “United for a Sustainable America” isimli kuruluş tarafından, DEİK ve ABD Dışişleri Bakanlığı’nın destekleri ile 2 Aralık 2010 Perşembe günü İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka kampüsünde “İstanbul Green Business Summit / İstanbul Yeşil Ekonomi Zirvesi” isimli bir etkinlik düzenlenecektir.

 

Yeşil ekonomi konusunda Türkiye’de ilk defa düzenlenecek olan bu Zirve’de  özellikle enerji ve yenilenebilir enerji kaynakları, rüzgar ve güneş enerjisi,  enerji verimliliği,  su arıtma sistemleri, atık yönetimi, inşaat projeleri, yenilikçi inşaat malzemeleri, yeşil ekonominin finansmanı, finansman kaynakları ve yeşil girişimcilik alanında araştırmanın rolünün ele alınacaktır.

 

Toplantıda ABD Ex-Im Bank Yenilenebilir Enerji ve Çevre Ofisi yetkilisi Hannelene Beillard, ABD Ex-Im Bank kredi olanakları konusunda bir sunum yapacaktır.

 

DEİK Şeref Üyesi Nihat Gökyiğit, Zirve ana konuşmacısı olarak, “Doğa ile Barış / Peace with the Nature” başlıklı bir konuşma  gerçekleştirecektir.

 

Etkinlik hakkında detaylı bilgi, güncel program, sponsorluk imkanları hakkında bilgiye  http://admin.deik.org.tr/Shared%20Documents/IGBS%20Brosur.pdf adresinden ulaşılınabilinir.

 

Etkinliğe katılım ücretsiz olup, kayıt işlemleri http://greenbusinesssummit.org/istanbul/#register adresinden yapılabilir.

 

Toplantıda İngilizce - Türkçe simultane tercüme yapılacaktır.

Detaylı bilgi için

DEİK

Mustafa Oğuz

moguz@deik.org.tr

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR