Win Fuarı 2011 için geri sayım başladı

 

TÜRKİYE’NİN YURT DIŞINA AÇILAN YÜZÜ; WIN FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

 

Türkiye ve Avrasya Bölgesi imalat endüstrisinin en önemli fuarı olan WIN - World of Industry Fuarı, her sene olduğu gibi bu sene de tüm Türkiye’den gelen ziyaretçi ve katılımcılarıyla iç pazarın hareketlenmesinde önemli bir rol oynayacak. 2007 yılından itibaren 2 fazdan oluşan fuar, 03 - 06 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenecek 1. fazıyla Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde her sene olduğu gibi, ziyaretçi ve katılımcılarının yüzünü güldürmeye hazırlanıyor. WIN fuarlarının 2. Fazı da 17 - 20 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlenecek.

 

Avrasya Bölgesi’nin bir numaralı imalat platformu ve üretim alanındaki lider organizasyonu WIN - World of Industry Fuarı, 80’den fazla sektörel birlik ve kuruluşun desteğiyle düzenlenmeye devam ediyor. Türkiye sanayisini uluslararası platformda tanıtmayı amaçlayan fuar, 2007 yılından itibaren talep yoğunluğundan dolayı iki fazda gerçekleşiyor. Bu yıl da, Şubat ve Mart aylarında olmak üzere iki fazda gerçekleşen fuarın ilk fazı  03 - 06 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenecek. Hannover - Messe Bileşim Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarda, 4 büyük sektörün ürün ve hizmetleri ziyaretçilerle buluşacak.

 

Birinci fazda yer alacak olan; Türkiye de düzenlenmeye başladığı yıldan beri başarılı bir grafik çizen makina imalat sanayi ile Metal Working Fuarı, kaynak, kesme ve birleştirme sektörüne yönelik Welding Fuarı, gelişimini büyük bir hızla sürdüren yüzey işlem pazarındaki yeni teknolojileri, endüstriyel uygulayıcılarla buluşturacak Surface Treatment Fuarı, endüstriyel toplumun artan ihtiyaçları; taşıma, istifleme ve saklamasına yönelik olan Materials Handling Fuarları sektör için çok büyük fırsatlar sunacak.

 

17 - 20 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarın 2. fazında ise, en son otomasyon teknolojilerinin tanıtıldığı Otomasyon Fuarı, enerji, elektrik ve elektronik sektörünün üretici, dağıtıcı ve kullanıcılarını bir araya getirerek bilgi alışverişi ve iş bağlantılarını gerçekleştiren Electrotech Fuarı ve gün geçtikçe endüstriyel üretimde kullanım alanı genişleyen akışkan gücünün tanıtım ve pazarlanmasında en önemli platformu oluşturan Hydraulic & Pneumatic Fuarı ile WIN Fuarı’nın 2. fazına katılan sektörün uzmanları, ziyaretçisiyle buluşacak.

 

16 Aralık 2010 Perşembe günü, Swissotel the Bosphorus’da düzenlenen basın toplantısında, Hannover - Messe Bileşim Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, her yıl olduğu gibi bu sene de, yüksek sayıda uluslararası katılımcı ve ziyaretçileriyle yeni pazarlar arayan şirketler için eşsiz fırsatlar sunacaklarını belirtirken, WIN Fuarı kapsamında 16 yıldır düzenlenen Machinery Fuarı, bu yıl ilk defa “Metal Working” adı altında düzenleneceğini bildirdi. Kühnel, farklı bir ismin yanı sıra daha geliştirilmiş bir içerik ve ziyaretçi kitlesiyle kapılarını açacak olan fuarın, bu yeni konseptiyle endüstri profesyonellerine çok çeşitli ürünler ve bileşenler sunacaklarının da altını çizdi.

 

Alexander Kühnel, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden çok sayıda satınalma heyetinin ağırlanacağı WIN Fuarları ile ilgili şunları söyledi;

 

“2001 yılından bu yana her geçen gün pozitif yönde gelişim gösteren Türk metal işleme sektörü, son dönemlerde çok fazla önem kazandı ve daha dinamik hale geldi. Türk makine ve tesis imalatı sektörünün bu olumlu gelişimi, yüksek kaliteli ürünlere ve son teknolojiye olan talebin artmasıyla daha da güçlenmektedir. Bizler, Hannover - Messe Bileşim Fuarcılık olarak, 2 fazda düzenlediğimiz WIN Fuarları ile katılımcılara, ürün ve hizmetlerini tüm dünyaya tanıtma imkanı sunuyoruz. Bu yıl, WIN fuarları, özellikle Metalworking, Welding, Surface Treatment fuarları arasındaki sinerjiyi daha da arttıracak. Bugün sektörlerin bir araya gelmesinden elde edilen katma değer, özellikle metal kesme ve işleme endüstrisinde teknolojinin kullanılmasıyla ortaya çıkıyor. Bu yıl ki fuarın sunacağı faydalar arasında “Ortak Ülke” projesi geliyor. Hindistan ile  Türkiye ve fuara katılan diğer ülkeler arasındaki ticaretin ve kültürel alışverişin artması için Hindistan Hükümeti çok büyük hazırlıklarla fuara damga vurmaya hazırlanıyor .”

 

Ayrıca senelerdir WIN - World of Industry ile birlikte düzenlenen “Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi” bu sene de, fuarın her iki fazında günümüzün rekabetçi ve sofistike teknolojilerinin zorluklarını tartışmak üzere mükemmel bir ortam sağlayacak. İçerdiği konferanslar, seminerler, forumlar, paneller, yuvarlak masa toplantıları, atölye çalışmaları ve firma sunumları ile bilgi alışverişi için ziyaretçi ve katılımcılara mükemmel bir platform sunan Endüstriyel Etkinlikler Zirvesi’nde,  katılımcılar, önde gelen iş adamları, bilim adamları, akademisyenler, politikacılar ve gazeteciler bir araya gelerek görüş ve fikir  alışverişinde bulunabilecekler.

 

WIN 1 Fuarı’nın Partner Ülkesini temsilen Hindistan Büyükelçisi H.E. Mr. Raminder Singh Jassal fuar boyunca gerçekleştirecekleri ürün ve hizmet sunumları ile diğer kültürel programları hakkında bilgi verirken, Türkiye ile Hindistan arasında serbest ticaret rejimini desteklediklerinin altını çizdi. Büyükelçi, ayrıca, geçtiğimiz sene 2.3 Milyon Dolar değerinde ticaret gerçekleştirdiklerini, bu sene ise 4 Milyon Dolar değerinde bir beklenti içinde olduklarını dile getirdi.

 

Geçtiğimiz yıl, 26 ülkeden 1.906 katılımcısı ve 84 ülkeden 116.965 ziyaretçisiyle büyük ses getiren fuarın, bu yıl da, hem katılımcılar hem de ziyaretçiler açısından oldukça verimli geçecek.

 

Detaylı bilgi için:

Hannover-Messe International İstanbul

www.win-fair.com

Tel         :  +90 212 334 69 00

Faks      :  +90 212 334 69 34

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR