Ankara Mamak Belediyesi enerji verimliliği alanında etüt çalışması başlatıyor. 5627 sayılı Enerji verimliliğine ilişkin kanun kapsamında yapılacak çalışmada, belediye binasının elektrik tüketimi ve doğalgazdan elektrik eldesi konusunda verimlilik artışı amaçlanıyor.

 

Bir hafta sürecek etüt programında belediye personeli de enerji verimliliğine dair bilinçlendirilecek. Mamak Belediyesi bu çalışmanın ardından Enerji Kimlik Belgesi almak için ikinci bir çalışma başlatacak. Belediye bu çalışma ile de Ankara’da Enerji Kimlik Belgesi alan ilk belediye olacak.

 

Enerji Verimliliği Kanunu, enerjinin etkin kullanılması, israfın önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi, çevrenin korunması, enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımda verimliliğin artırılmasını amaçlıyor. Ayrıca, Endüstriyel işletmelerde, binalarda, ulaşımda, toplum genelindeki enerji bilincinin geliştirilmesine, çevrenin korunmasına ve yerli enerji kaynaklarından yararlanılmasına yönelik uygulanacak usul ve esasları kapsıyor.

www.ALTERNATURK.org

25.01.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR