ANTALYA 2. ŞEHİRCİLİK TEKNOLOJİLERİ FUARI 13 NİSANDA AÇILACAK

AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK: "FUARA BİNİN ÜZERİNDE BELEDİYE BAŞKANININ KATILMASINI BEKLİYORUZ"

 

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) ve Akdeniz Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlenen ve ana teması "Temiz Enerji" olan "Antalya 2. Şehircilik Teknolojileri Fuarı" 13 Nisanda açılacak.

 

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile ANFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Server, Seçer Dedeman Oteli nde düzenledikleri toplantı ile fuar hakkında bilgi verdi.

 

Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Böcek, fuarda yerel yönetimlerin ihtiyaçlarına yönelik mal ve hizmetlere ilişkin yeni teknolojilerin tanıtımı yanında, ticari kuruluşların üretimlerinin sergileneceğini ve müşterilerle buluşacağını söyledi. Binden fazla belediye başkanının katılımının beklendiği fuarda mahalli idarelerin gelişim sürecinde yeni stratejiler geliştirilmesine yönelik görüş ve düşüncelerin ortaya konulacağını belirten Böcek, şunları kaydetti:

 

"Çağın bilimsel ve teknolojik gelişmelerine uyumu yanında dünya kaynaklarından daha çok pay almak, potansiyellerimizi harekete geçirmek, böylece kentlerimizin ekonomik yapısını güçlendirmek, rekabetçi kent yapılarını inşa etmek suretiyle toplumun refah seviyesini yükseltmek istiyoruz. Bu nedenle kalkınma stratejileri oluşturma ve yerel politikalar geliştirme süreçleri günümüzde daha da önem kazanmış bulunmaktadır. Şehircilik Teknolojileri Fuarı nı uluslararası hale getirmek istiyoruz. Geçen yılki fuara 700 ün üzerinde belediye başkanı katılmıştı. Bu yıl fuara binin üzerinde belediye başkanının katılmasını bekliyoruz."

 

ANFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer de, bu yılki fuarın onur konuğu ülkesinin Azerbaycan olduğunu bildirdi. Balkan ülkeleri ile Türk Cumhuriyetlerinin de davet edildiği fuarın ana temasının "Temiz Enerji" olarak belirlendiğini anlatan Seçer, Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği işbirliğiyle de konferanslar, basın toplantıları ve seminerler düzenleneceğini kaydetti

 

Seçer, "Fuar boyunca enerji üretimi, tedariki ve tüketimi, yapı stoku, ekonomi sektörleri ve gelecekleri, yaşanabilir bir kent ekolojisi ve geleceği, sürdürülebilir ulaşım, kentsel ekonominin geleceği, ekonomik gelişmeler ve Yeşil Yenilenme yoluyla nitelikli istihdam yaratılması gibi gündemin can alıcı konuları gündemde yer alacak" dedi.

 

Seçer, bu yılki Şehircilik ve teknolojileri Fuarı na katılımı geçen yıla göre yüzde 20 artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.Fuar 13-15 Nisan tarihleri arasında açık kalacak.

www.haber3.com

26 Ocak 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR