İESOB`un Ödüllü Yarışmaları Sonuçlandı

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)`nin yenilenebilir enerji konusunda hazırladığı Yeşil Ev Projesi kapsamında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarının sonuçları açıklandı. İESOB Buca Endüstri Meslek Lisesi`nde düzenlenen törenle başarılı öğrenciler ödüllerini aldı.

 

Törenden önce Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenleri ile Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği branş öğretmenlerinden oluşan jüri tarafından seçilen 50 kompozisyon ile 50 resimden oluşan serginin açılışı yapıldı. Sergi açılışına ve ödül törenine İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Milli Eğitim İl Müdürlüğü İlköğretim Müfettişleri Başkanı Seyfettin Yılmaz, Milli Eğitim İl Müdürlüğü Projelerden Sorumlu Şube Başkanı Zahide Mutlukan ile Birlik yöneticileri ve İzmirli meslek odaları başkanları katıldı.

 

TÜRKİYE`DE İLK

Törende konuşan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Yeşil Ev projesi`nin dünyada meydana gelen çevre kirliliği teması üzerine kurulduğunu açıkladı. Türkiye`de esnaf sanatkarların toplumsal yapıda önemli işlevleri bulunduğunu hatırlatan Mutlu; “Esnaf sanatkarlar, ekonomiye verdikleri katkıların yanı sıra, sosyal ve kültürel özellikleriyle de toplumumuzun vazgeçilemez kesimini oluşturmaktadır. İzmir Esnaf Teşkilatının yöneticileri de, böylesine elit bir camiayı temsil etmenin sorumluluğu içinde çalışmalarını sürdürmektedir. Yeşil Ev Projesi, İzmir Birliği`nin toplumsal yararları gözeten çalışmalarına güzel bir örnek teşkil etmektedir” dedi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği`nin Türkiye`de bir ilke imza attığını kaydeden Mutlu; “İESOB, Japonya, Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya`da uygulanan Yeşil Ev Projesi`ni İzmir`de hayata geçirmiştir. İzmir Kalkınma Ajansı`nın desteğiyle sürdürülen projenin iştirakçi ortaklarını, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaloriferciler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası ile İzmir Elektronikçiler Odası oluşturuyor. Proje kapsamında İESOB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`nin bahçesine kurulan Yeşil Ev`de, güneş ve rüzgar enerjisiyle elektrik üretilmektedir. Evin dışında bulunan rüzgar jeneratörü ve güneş pilleri ile elde edilen elektrik enerjisi, jel akülerde depo edilerek, şehir cereyanına dönüştürülmekte ve evdeki tüm cihazların çalışması sağlanmaktadır. Yeşil Ev`de öğrencilere enerjinin üretilmesinden, elektrikli aletleri çalıştırması aşamasına kadar her evre aktarılmakta, çevre kirliliğinin tehditlerine ilişkin cdler dağıtılmaktadır” diye konuştu.

 

2010 yılının Eylül ayında kurulan Yeşil Ev`i bugüne kadar İESOB`nin organizasyonu ile 18 bin öğrencinin gezdiği belirtildi. Yeşil Ev`in, proje tamamlandıktan sonra, elektronik ve elektrik bölümü öğrencilerinin eğitim alacakları bir laboratuar olarak faaliyetini sürdüreceği açıklandı.

 

ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU

Konuşmaların ardından başarılı öğrenciler ödüllerini İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile törene katılan protokol üyelerinin ellerinden aldılar. Resim Yarışması sonucunda, Torbalı Ayrancılar İlköğretim Okulu`ndan Nurdan Türker birinciliği kazanırken, Mimar Kemalettin İlköğretim Okulu`ndan Zehra Bıyık ikinciliği, Özel Çakabey İlköğretim Okulu`ndan Sıla Tanık ise üçüncülüğü kazandı. Kompozisyon Yarışması sonucunda ise birinciliği Karşıyaka Suzan Divrik Kız Teknik ve Meslek Lisesi`nden Rıdvan Ekrem Atayolu kazanırken, ikinciliği Gaziemir Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi`nden Alican Sadıç, üçüncülüğü Karşıyaka Lisesi`nden Elif Nur Gürel elde etti.

 

Öğrenciler Netbook, video kamera, bisiklet ile dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi. Ayrıca öğrencilerin danışman öğretmenleri ve okul müdürlerine de bazı ödüller ve teşekkür belgeleri verildi.

www.gunesdergisi.com

29 Mart 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR