GÜNEŞ ÖLÇÜMLERİ

Güneş Enerji Santralı GES yatırımları için çok büyük önem taşıyan global ışınım, difüz ışınım, albedo, rüzgar hızı, rüzgar yönü, sıcaklık, bağıl nem ve basınç ölçümleri aşağıdaki adımlar ile birlikte oluşturulur;

 

MONTAJ:

Deneyimli kadro, saha ekibi ve profesyonel ekipmanlarla montaj en güvenli, en ekonomik ve en hızlı şekilde tamamlanmaktadır. Yıldırıma karşı topraklama, çit kurulumu gibi montaj hizmetlerine ek olarak, montaj sonrasında kalibrasyon raporları, saha bilgi ve görselleri ile güneş ölçüm istasyonuna ait konfigürasyon görsellerinin bulunduğu teknik bir rapor sunulmaktadır.

 

BAKIM

Güneş ölçüm istasyonu için mekanik ve elektronik kontroller saha bakım ekibimince yürütülmektedir. Maksimum data erişimi ve sorun tespiti için GSM üzerinden günlük takip hizmeti, yatırımcı isteği üzerine sunulmaktadır.

 

DEĞERLENDİRME

Ölçüm istasyonlarından elde edilen data grubu, özel yazılımlarla analiz edilerek güneş enerjisi (PV / Photovoltaic / Fotovoltaik) santrallerinde kullanılmak üzere raporlanır.

 

SAHA ÖLÇÜMÜ

Güneş Enerjisi Ölçüm Ekipmanları ile arazide gerekli güneş ölçümleri 1 yıllık zaman periyodu içinde yapılabilir. Hazırlanan Güneş Saha Ölçüm Verileri ve Arazi Ölçüm Verileri enerji yatırımcılarına ciddi katkı sunar.

 

ÖLÇÜLEN DEĞERLER

Direkt Radyasyon Değeri, Difüz Radyasyon (Gölgede), Sıcaklık, Nem, Basınç, Hız ve Yön …

 

SAHA ÖLÇÜM VERİLERİ

Güneş İrradyasyon Değerleri :

Toplam (Direkt ve Difüz Toplamı)

Direkt (Açık Hava)

Difüz (Kapalı Hava)

Sıcaklık Değerleri : Santigrad cinsinden hava sıcaklıkları

Nem Değerleri : Nem ve Su Buharı Ölçümleri

Albedo Değerleri : Çevreden yansıtılan Güneş Enerjisi Miktarı

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR