Hollanda`nın En Zenginleri Listesindeki Türk İşadamından Memleketine Yüksekokul

 

Hollanda`nın en zenginleri listesinde yer alan iş adamı Celal Oruç, doğum yeri olan Ağrı`nın Eleşkirt İlçesi`ne Hayvansal Üretim Yüksekokulu yaptırıyor.

 

Hollanda`nın en zenginleri listesinde yer alan iş adamı Celal Oruç, doğum yeri olan Ağrı`nın Eleşkirt İlçesi`ne Hayvansal Üretim Yüksekokulu yaptırıyor. Okulun temeli törenle atıldı.

 

Eleşkirt`teki temel atma törenine katılan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, yaklaşık 6 bin metrekare alan üzerine kurulacak okul ve çiftlik binalarının maliyetini, Hollanda`da yaşayan işadamı Celal Oruç`un karşılayacağını bildirdi. Yaklaşık 5 milyon liraya çıkacak eğitim kurumunun Türkiye`de bir ilk olacağına işaret eden Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, okul ve çiftlikte rüzgar ile güneş enerjisi gibi sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanılacağını belirtti.

 

Celal Oruç`un bölgede ki yatırımcılara öncülük ederek örnek olacağını kaydeden Prof. Dr. İrfan Aslan, şöyle konuştu:

 

"Okul ve sosyal tesislerin bir tarihi eser mantığı ile Anadolu Selçuklu karakterlerinden ilham alınarak modernize edildiğini vurgulayarak, "Yüksekokul önümüzdeki öğretim yılında hizmete girerek ve öğrenci alınacak. başlayacak. Külliye mantığında tasarlanan okul binası 2 katlı ve orta avludur. Alt kat, doğal ışıklı dershaneler, amfiler ve laboratuvarlardan, üst kat ise öğretim elemanları için çalışma odaları ile galeriden oluşmaktadır. Zaman içerisinde çiftlikte üretilecek olan pastörize süt, yoğurt, ayran, tereyağı, kaşar peyniri gibi süt ve süt ürünlerinin `Köse Dağı` markalasıyla resmi ve özel kurumlara pazarlanacaktır."

 

Vali Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Hasan Arslan, Milletvekili Fatma Salman Kotan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan ile öğretim üyeleri dualarla Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu`nun temeline ilk harcı koydu.

AĞRI (Doğan Haber Ajansı)

31 Mayıs 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR