Yenilenebilir Enerjide İtalyan Firma ile Yeni Buluşma

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) uzmanları, yenilenibilir enerji konusunda İtalyan ENGYNET Firması temsilcileriyle görüşmeleri sürdürüyor. Antalya YDO’daki toplantıda BAKA uzmanları ile ENGYNET Firması temsilcisi Antonella MARCHINI toplantı gerçekleştirdi.

 

Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren BAKA bölgesine yenilenebilir enerji yatırımları için Kasım 2010’da gelen İtalyan ENGYNET firmasının yetkilileri, Antalya YDO’da uzmanlarla biraraya geldi. Antalya YDO Uzmanı Sadettin DİKMEN ve Burdur YDO Koordinatörü Mehmet CANDAN ile toplantı yapan firma yetkilisi Antonella MARCHINI, BAKA Bölgesi’nde büyük bir güneş enerjisi yatırımı yapmak istediklerini, firmanın değişik ülkelerde büyük enerji yatırımlarını finanse ettiğini hatırlattı.

 

Görüştükleri firmaların güneşpark yapmak için arazi talep ettiğini ve bu konuda BAKA’dan destek isteyen MARCHINI, yenilenebilir enerji kaynaklarının önümüzdeki yıllarda çok önem arz edeceğini ve güneş enerjisinden elektrik üreterek kaynakların daha etkin kullanılacağını söyledi.

 

BAKA olarak bu konuda teknik çalışmaların sürdüğünü ve sonuçlandırmayı hedeflediklerini belirten uzmanlar, BAKA Bölgesi`nde güneş enerjisi potansiyelini içeren “Güneş Enerjisi Sektör Raporu"nu firma yetkilisine verdi. BAKA’nın Antalya ve Burdur Yatırım Destek Ofislerinin uzmanları; bölgede güneş enerjisi yatırımına uygun özel ya da kamu arazilerinin belirlenmesi amacıyla arazi tespit çalışmalarına ivedilikle başlatılacağını ve Haziran ayı son haftasında ilgili firmaya tespit edilen arazileri bir rapor halinde sunacaklarını belirtti.

www.baka.org.tr

22 Haziran 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR