Temiz Enerji Vakfı, Eser Holding`in Yeşil Binasını Plaketle Ödüllendirdi

Temiz Enerji Vakfı (TEMEV) Yönetim Kurulunca, temiz, tükenmez enerjileri kullanan kuruluşların kutlanması ilkesi çerçevesinde Eser Holding`e, Yeşil Bina`sı dolayısıyla plaket verildi.

 

TEMEV`den yapılan yazılı açıklaya göre, TEMEV Başkanı Prof. Dr. Demir İnan, törende yaptığı konuşmada, TEMEV ilkeleri çerçevesinde ödüllendirmeyi başlattıklarını ve Eser Holding`in binasının da bunlardan biri olduğunu belirtti.

 

Eser Holding`i ve yapımında emeği geçen herkesi böyle bir binayı oluşturmak konusunda girişim yaptığı için kutlayan Prof. Dr. İnan, bundan sonra da bu tür binaların giderek çoğalacağını umduğunu ifade etti. Prof. Dr. İnan, konuşmasının ardından Eser Holding adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Can Adiloğlu`na plaketi verdi.

 

Adiloğlu da, Ankara`nın Çankaya ilçesi Yıldız semtindeki Eser Yeşil Binasının, Türkiye`de ilk ve tek en yüksek dereceli sertifikaya sahip olmasının ötesinde örnek bir bina olduğunu belirtti.

 

Prof. Dr. İnan, daha sonra Eser Yeşil Binası mimarı ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Haluk Pamir, mekanik tesisat tasarım danışmanlığını üstlenen Prof. Dr. Birol Kılkış, enerji verimliliği danışmanı Arif Künar ve mekanik tesisat danışmanı İbrahim Çakmanus`a plaketlerini takdim etti.

ANKARA - (Anadolu Ajansı) 02 Temmuz 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR