Almanya, jeotermal teşviklerini artırıyor

Almanya, rüzgar, solar PV ve biyokütle için yaptığını şimdi de jeotermal için gündeme getirip, bu alana yaptıgı teşvikleri artırmaya karar verdi.

 

Almanya 2012 yılından itibaren jeotermalden elde edilen elektriğe daha fazla ödeme yapacak. Almanya rüzgar, solar PV panelleri ve biyogaza verdiği teşvikler sayesinde, yenilenebilir enerjilerin gelişmesinde dünya lideri konumuna yükselmişti. Almanya jeotermal alanında ise yeterince iyi bir konumda değil. Yenilenebilir enerji konusunda çok önemli bir konumda olmayan Fransa`nın bile kurulu jeotermal kapasitesi Almanya`nın iki katı.

 

Almanya 2000 yılından bu yana yenilenebilir enerjilere yönelik özel bir teşvik sistemi uyguluyor. Bu teşvikler proejinin boyutuna ve yenilenebilir enerjinin yoğunluğuna göre değişiyor.

 

Alman Yenilenebilir Enerji Federasyonu (Bundesverband Erneuerbare Energie or BEE) 2020 yılına kadar Almanya`nın kurulu yeni jeotermal kapasitesinin 625 MW`a ulaşacağını tahmin ediyor. Buna rağmen bu , toplam enerji tüketiminin sadece yüzde 1`ini temsil edecek. Dolayısıyla BEE`nin hedeflerine ulaşmak için jeotermalin çok daha hızlı bir şekilde gelişmesi gerekecek.

 

Almanya`da jeotermale uygulanan mevcut fiyat 0.20 Euro/kwsaat. bu fiyatın 0.30 Euro/kwsaat`e yükseltilmesi hedefleniyor.

www.geleceginenerjisi.com

07.07.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR