ABB`ye 1 Milyar Dolarlık Rekor Sipariş

İsveçli mühendislik grubu ABB’nin Tennet firmasından deniz üstü rüzgar projeleri ile ilgili 1 milyar dolara yakın değerli sipariş aldığı açıklandı. Bu sipariş ABB’nin tarihindeki en büyük sipariş olma özelliğini taşıyor.

 

Açıklamada yapılan ihaleyi kazanan ABB’nin, TenneT’in Almanya’nın Kuzey Kıyılarında gerçekleştireceği 400 MW’lık Gode Wind II deniz üstü rüzgar enerjisi santralinin ve aynı şirketin toplamda 900 MW’a ulaşacak diğer deniz üstü rüzgar enerjisi projelerinin elektrik şebekesine bağlanması için gerekli olan ürünleri temin edeceği ve 135 kilometrelik bağlantıyı sağlamak için gerekli çalışmaları yapacağı belirtildi.

 

2015 yılında tamamlanması beklenen santral devreye girdiği zaman Almanya’daki 1.5 milyon evin enerji ihtiyacını sağlayabilecek ve yılda 3 milyon ton karbondioksitin atmosfere salınımını engelleyebilecek.

 

2010 sonu itibari ile elektrik ihtiyacının yüzde 8’ini rüzgar enerjisinden sağlayan Almanya`da bu oranı artırabilmek için deniz üstü rüzgar enerjisi alanına önemli yatırımlar gerçekleştirilmeye çalışılıyor.

 

Uzmanlara göre gittikçe gelişen ve önem kazanan bu sektör özellikle Alman Siemens ve Fransız Alstom gibi mühendislik firmaları için çok önemli fırsatlar sağlayacak.

www.yesilekonomi.com

02.08.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR