Piyasalardaki Deprem Fotovoltaik Şirketlerini Vuruyor

Standard & Poors şirketinin ABD’nin kredi notunu düşürmesinin ardından dünya borsalarında yaşanan büyük düşüşler temiz enerji sektörünü çok ciddi olarak etkiliyor.

 

Dün ABD Dow Jones endeksi yüzde 5.5 oranında düşerken, temiz enerji firmalarının izlendiği The Wilderhill New Energy Global Innovation endeksindeki temiz enerji sektörü firmalarındaki ortalama düşüş ise yüzde 6.8 oldu.

 

Avrupa ülkeleri hükümetlerinin güneş enerjisi teşviklerini düşürmesine bağlı düşük talep ve Asya ülkelerindeki aşırı üretim ile stok fazlası gibi olumsuzluklar yüzünden son zamanlarda zaten zor günler yaşayan fotovoltaik sektörü ise bu krizden en çok zarar gören sektör oldu. Yatırımcılar mevcut olumsuzluklar nedeni ile riskli gördükleri temiz enerji hisselerini satmaya başladı.

 

Güneş enerjisi şirketleri arasında hisse değerinde en yüksek düşüş yüzde 18 ile Çinli güneş paneli üreticisi Renesola’nın hisselerinde yaşanırken, Yingli Green Energy şirketinin hisseleri ise yüzde 11 oranında düşerek 5.08 dolar seviyesine geldi. Son düşüşler ile beraber Trina Solar hisselerindeki bu yılki düşüş ise yüzde 36 oldu.

www.yesilekonomi.com

09.08.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR