Güneş Ocakları Yenilendi

Sorgun İlçesine Şahmuratlı Köyünde kullanılan güneş ocakları yenilenerek daha verimli hale getirildi. (ŞAH-DER) Başkanı Sabri Erciyas, Kerkenes Eko Merkezi`nde 2006 yılından beri kullanılan güneş ocaklarının yenilenmesiyle daha verimli hale getirildiğini bildirdi.2006 yılında ODTÜ`den gelen öğrencilerin yaptığı çalışma sonucunda güneş ocaklarının yapıldığını hatırlatan Erciyas, şu bilgileri verdi. "O dönemde kullandığımız enerji kaynakları ve kullanabilmemiz mümkün olan enerji kaynakları ile ilgili bir anket yapıldı.”

 

Sorgun İlçesine Şahmuratlı Köyünde kullanılan güneş ocakları yenilenerek daha verimli hale getirildi.

 

Şahmuratlı Köyü ve Kerkenes`i Kalkındırma Güzelleştirme, Yardımlaşma Derneği (ŞAH-DER) Başkanı Sabri Erciyas, Kerkenes Eko Merkezi`nde 2006 yılından beri kullanılan güneş ocaklarının yenilenmesiyle daha verimli hale getirildiğini bildirdi.

 

2006 yılında ODTÜ`den gelen öğrencilerin yaptığı çalışma sonucunda güneş ocaklarının yapıldığını hatırlatan Erciyas, şu bilgileri verdi:

 

"O dönemde kullandığımız enerji kaynakları ve kullanabilmemiz mümkün olan enerji kaynakları ile ilgili bir anket yapıldı. Doğal enerji kaynaklarından güneş ve rüzgar durumu incelendi. Daha sonra köyümüzde güneş enerjisinden faydalanmanın mümkün olduğu görüşü benimsendi. ODTÜ Öğretim Üyesi Güner Mutaf hocamız, bu ocakların ilk modellerini yaparak köyümüze getirdi. İlk başta yöre halkı bu ocaklarda yemeğin pişeceğine inanamadılar. Ancak, daha sonra kullanılmaya başlanan Ocaklar şimdi yenilendi. Ocaklarda kullanılan alüminyum folyo yerine krom yapraklar kullanıldı. Böylece daha dayanıklı ve daha verimli hale gelen ocaklarda yemekler daha kısa sürede pişirilmeye başladı." YOZGAT (Anadolu Ajansı)

04 Ekim 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR