Yeşil İş Konferansı başlıyor

2050’li yıllarda 6.3 trilyon dolar iş potansiyeline kadar çıkması beklenen ve dünya ekonomisinde kilit rol oynayacak yeşil iş ve yeşil büyüme, Yeşil iş Konferansı’nda konuşulacak.

 

Odak Kurumsal tarafından 6-7 Ekim’de İstanbul’da düzenlenecek Yeşil İş Konferansı’nda; Alan Atkisson, Martin Charter, Marc Alt, Serpil Timuray, İzzet Karaca, Turhan Turhangil, Emre Çamlıbel gibi dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen ‘yeşil iş liderleri’ buluşacak.

 

Sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla ‘Karbon Nötr’ olarak organize edilen Yeşil İş Konferansı süresince ortaya çıkan CO2 emisyonları hesaplanarak karbon denkleştirilmesi yapılacak.

 

Sürdürülebilir bir geleceğin ancak çevre ve iklim değişikliği konusunda atılacak önemli ve kapsamlı adımlarla mümkün olduğu gerçeğinden yola çıkan Yeşil İş Konferansı’nda; 70’den fazla konuşmacı, 40’ın üzerinde oturumda, gezegenimizin ve iş dünyasının sürdürülebilir geleceğini ilgilendiren en önemli konuları interaktif şekilde ele alacak.

 

Kurumsal Sürdürülebilirlik Dönüşümü için Değişim Gurusu Alan AtKisson ve kariyerini teknoloji tasarım ve ekoloji köprülerini kurmaya adamış tasarımcı Marc Alt’ın yanı sıra sürdürülebilir inovasyonun dünyadaki önemli liderlerinden Martin Charter; karbon yönetiminin dünyadaki en önemli kuruluşu olan  Gold Standard Ceosu Adrian Rimmer; Dünya Ticaret Örgütü Ticaret ve Çevre Bölüm Başkanı Vesile Kulaçoğlu;  günümüzün en önemli girişimcilik modellerinden yeşil girişimciliğin uzmanı Ekonomist-Gazeteci Dr. Fernando Casado ve sürdürülebilir tüketim ve müşteri davranışları trend uzmanı Jody Turner konferansın önemli konuşmacıları arasında yer alıyor.

 

Bu yıl 3  ayrı salonda eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan konferansın ana  oturumunda yer alan Türkiye den  önemli  konuşmacıları ise şöyle: Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Unilever Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkasya Başkan Yardımcısı İzzet Karaca, Schneider Elektrik Balkanlar ve Orta Doğu Bölge Başkanı ve Türkiye Genel Müdürü Turhan Turhangil, Kalkınma Bakanlığı Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Dairesi Başkanı Dr. Sema Bayazıt, SPK Daire Başkanı Tuncay Yıldıran, Turmepa Başkanı Tezcan Yaramancı, Prof. Dr. Volkan Ediger, WWF Başkanı Uğur Bayar.

 

Konferansta TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Silahtaroğlu’nun moderatörlüğünde ‘Sürdürülebilir Turizm ve Türkiye’,  Soyak Holding CEO’su Emre Çamlıbel’in moteratörlüğünde ‘Sürdürülebilir Binalar’ başlıklı iki oturum düzenlenecek.

www.geleceginenerjisi.com

04.102011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR