Alman Enerji Şirketi Stıebel-Elton, Türkiye`de Arazi Arıyor

Alman enerji şirketi Stiebel-Eltron`un Türkiye Genel Müdürü Cemal Yaşlak, Türkiye`de yenilenebilir enerji, ısınma soğutma sistemleri ve inşaat alanında yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.

 

Alman enerji şirketi Stiebel-Eltron`un Türkiye Genel Müdürü Cemal Yaşlak, Türkiye`de yenilenebilir enerji, ısınma soğutma sistemleri ve inşaat alanında yatırım yapmayı planladıklarını, kurulması planlanan fabrika için arazi ve partner arayışı içinde olduklarını açıkladı. Yaşlak, arazi ve ortak arayışı için takasdepo.com üzerinden çok sayıda iş adamıyla irtibata geçtiklerini bildirdi.

 

Stiebel-Eltron`un arazi arayışına ilişkin olarak Yaşlak, yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin son yıllarda elde ettiği istikrar ile yabancı yatırımcıların da dikkatini çektiğini söyledi. Stiebel-Eltron`un dünya genelinde 15`ten fazla ülkede yatırımları bulunduğunu, Avrupa`nın en büyük ısınma ve soğutma sistemleri firması olduğu bilgisini veren Yaşlak, "Firma olarak Türkiye`de yenilenebilir enerji, ısınma soğutma sistemleri ve inşaat alanında yatırımlar planlıyoruz. Kurulması planlanan fabrika için uygun arazi ve partner arayışı içindeyiz. Takasdepo.com üzerinden çok sayıda iş adamıyla irtibata geçtik. Şartlarda anlaşabilirsek ilk etapta 100 milyon Euro`luk bir yatırım öngörüyoruz. Sadece Marmara bölgesi değil Anadolu illeri de yatırım araştırmamız içinde yer alıyor" dedi.

 

ALMAN ENERJİ ŞİRKETİ, 100 MİLYON EUROLUK YATIRIM PLANLIYOR

Sistem Barter Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Besle, yenilenebilir enerji ve ısınma soğutma sistemleri alanında pek çok ülkede yatırımları bulunan Alman enerji şirketinin, Sistem Barter`ın takas portalı www.takasdepo.com`da arazi arayışı için ilan verdiğini, ilk etapta 100 milyon Euro`luk tesis yatırımı planladığını söyledi. Sistem Barter tarafından kurulan www.takasdepo.com adlı internet sitesinde konuttan, otomotive, beyaz eşyadan gıdaya kadar 15 bine yakın ürün ve hizmetin bire bir takas edildiğini belirten Besle, ilk etapta ülke genelinde başlayan işlemlerin artık, uluslararası boyuta taşındığını vurguladı. Bu sayede yerli ve yabancı yatırımcıları bir araya getirdikleri bilgisini veren Orhan Besle, özellikle Avrupa pazarının doymasıyla birlikte pek çok yatırımcının takas yoluyla yatırım arayışına girdiğini vurguladı.

 

"5 BİN ÜYEMİZLE TEMASA GEÇTİK"

Bu yıl ekim ayında Yunanlı iş adamlarının ada, gemi ve otellerini takasa sunduklarını söyleyen Besle, "Şimdi de Alman Stiebel - Eltron firması bizimle irtibata geçti. Rüzgar, su, güneş gibi doğal kaynaklardan yenilenebilir enerji üretimi için arayış içinde olduklarını söylediler. Firma, Türkiye`deki temsilcileri aracılığıyla görüşmelere başladılar. Takas portalımız aracılığıyla üyemiz olan 5 bin firma ile irtibata geçtik. Şu an görüşmeler sürüyor. Arazi sahiplerine de ortak olma hakkı tanındı. Tesisi Alman firma kuracak. Arazi sahibi ise isterse parasını alacak isterse gelirde hak sahibi olabilecek" dedi. Firmaların sadece ürün değil yatırım ve ortaklık görüşmelerini de takasdepo.com sistemi üzerinden yapabildiklerini anlatan Orhan Besle, "Yerli ve yabancı çok sayıda firma takas yoluyla ortak projeler geliştirmek için bizimle irtibata geçiyor. Yoğun ilgi nedeniyle takas portalımızı Avrupa ülkelerine de açtık. Yabancı firmalar Türkiye`deki temsilcileri aracılığıyla kendine ortak veya pazar bulabiliyor. Global bir takas borsası kurmak istiyoruz" diye konuştu. - İstanbul

www.sondakika.com

13 Kasım 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR