Ahlat`ta Güneş Enerjisi Yaygınlaşıyor

Ahlat`ta güneş enerjisi sistemi kullanımının gün geçtikçe arttığı bildirildi.

İlçede 2005 yılından beri güneş enerjisi sistemi kurulum işiyle uğraşan Ercan Meriç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektrik ve gazın zamlanmasının ardından, güneş enerjisi sistemine talebin her geçen gün arttığını söyledi.

 

Meriç, şunları kaydetti:

"Tüketiciler, pahalı enerji sistemlerini terk etmeye başladı. 6 yıl önce bu işe ilk başladığımda sadece birkaç ev sıcak suyunu güneş enerjisinden karşılıyordu. Şimdileri durum değişti. Artık her evin damında bir enerji sistemi görmek mümkün, sistem gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Güneş enerji sistemlerinin eskiye oranla daha da gelişiyor. Önceleri sistem kışın çalışmıyor ve su soğuktan donuyordu. Şimdi yeni geliştirilen sistemlerle artık güneş enerjisinden kış aylarında da sıcak su elde etmek mümkün. Eksi 30 derecelere dayanıklı sistemler mevcut."

 

Devletin de güneş enerji sisteminin yaygınlaşması için vatandaşı teşvik ettiğini anlatan Meriç, artık güneş enerjisi kuracak vatandaşa devletin sıfır faizle, 18 veya 36 aya varan vadelerle kredi verildiğini, sistemin kendini bir yılda amorti ettiğini dile getirdi.

 

Meriç, ayrıca sistemin bir eve 750 TL ile bin 500 TL arasında değişen fiyata mal olduğunu sözlerine ekledi. BİTLİS (Anadolu Ajansı)

12 Aralık 2011

Bitlis İli Güneş Kaynak Bilgileri GEPA
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR