Esogü`de Nükleer Enerji Santralleri ve Radyasyonun Biyolojik Etkileri Adlı Konferans Düzenlendi

 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Moleküler Biyoloji Kulübü tarafından `Nükleer Enerji Santralleri ve Radyasyonun Etkileri` konulu konferans düzenledi.

 

ESOGÜ içinde bulunan Fen Edebiyatı Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dürdane Kolokkaya konuşması olarak katıldı.

 

Kolonkaya, "Elektrik enerjisine ihtiyacımız var ise bilgisayar kullanmaktan, bankamatik kullanmaktan vazgeçmeyeceksek eğer enerjiye de ihtiyacınız var ise bir şekilde enerji üretilmesi lazım" dedi.

 

Kolonkaya konuşmasında şunları söyledi; "Ben bir çevreci olarak Türkiye için nükleer santralden çok ALTERNATİF enerji kaynaklarının gündeme gelmesini öneriyorum. Grenn enerji olarak da adlandırdıkları bitki kaynaklı enerji üretimi alkol ve diğer kaynaklar güneş enerjisi, rüzgar enerjisi. Ama bizde henüz güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi santralleri yok. Onların geliştirilmesi için o para harcansa daha iyi olur diyorum. Rusya`nın kendi ülkesinde kurmadığı, kuramadığı bir nükleer santrali gelip bizim ülkemiz de kurmasını çok doğru bulmuyorum. Hidroelektrik santralleri yerli yerinde yapılacak ise uygundur. Ama doğayı bozacaksa uygun değildir diye düşünüyorum. Artvin’de yaşanan tepkilerin hepsini doğru bulmuyorum. Doğru olanları da var. Doğayı çok tahribkar yerlere kurulmuş olanlar doğru değil. Ama bir yerde de elektrik enerjisine ihtiyacımız var ise bilgisayar kullanmaktan, bankamatik kullanmaktan vazgeçmeyeceksek eğer enerjiye de ihtiyacınız var ise bir şekilde enerji üretilmesi lazım."

www.haber3.com

15 Aralık 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR