BAŞKAN TUNA’DAN GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ’NE KOŞULSUZ DESTEK

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türkiye’de ilk kez Toroslar’da kurulan Güneş Enerjisi Santrali’ne koşulsuz destek vereceklerini söyledi.

 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu’nun bu yıl ikincisini düzenlediği “Mersin Kent Sempozyumu”na katıldı. Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyumda Başkan Tuna, çevre ve yenilenebilir enerji üzerine projelerini ve çalışmalarını anlattı. Sunumunu slaytlarla destekleyen Tuna, yaklaşık 1,5 yıl sürecek Ar-Ge çalışmalarının ardından güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirecek Güneş Enerjisi Santrali’nin Türkiye’de ilk defa Toroslar’da kurulmakta olduğunu anımsattı. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda Türkiye`nin kat etmesi gereken çok yol olduğunu ve bu konuya herkesin destek çıkması gerektiğini savunan Tuna, Toroslar Belediyesi’nce, Greenway şirketine Güneş Enerjisi Santrali kurulmak üzere 60 dönümlük bir alan tahsis ettiklerini bildirdi. TÜBİTAK desteğiyle gerçekleşecek projenin Mersin CSP kule inşaatının Toroslar’da başladığını ifade eden Tuna, firmanın 3 aydır Ar-Ge çalışmalarını yürüttüğünü ve belediye olarak 60 dönümlük alana 20 dönüm alan daha ilave edeceklerini kaydetti. Bu yeni deneysel üretim tesisinin yaklaşık 4,7 MW termal enerji üreteceği bilgisini veren Tuna, “Bu proje kapsamında üretilecek olan enerji ile kıt enerji kaynaklarının korunmasına yardımcı olunması, hava ve çevre kirliliğinin önemli ölçüde azaltılması ve bir kent için yeterli elektrik enerjisinin tedarik edilmesi amaçlanmaktadır. Proje’nin uzun vadeli amacı, yeni üretim, dünya çapında pazarlama ve kısa bir süre içinde düşük maliyetli, temiz, yenilenebilir elektrik kaynağı oluşturarak dünya pazarlarına sunmaktır” dedi.

 

Yılın yaklaşık 10 ayı güneş alan Mersin’in, bu projenin hayata geçirilmesi için çok önemli bir merkez olduğunun altını çizen Tuna, “Nükleer enerjinin tartışıldığı ilimizde, yenilenebilir enerji projesinin daha önemli ve sağlıklı olduğu ortadadır. Belediye olarak her zaman bilgiye ve teknolojik gelişmişliklere açık olan bir vizyona sahibiz. Bu projede bilimin teknolojiyle buluştuğu ve insanların yararına olacak bir proje olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle projeyi koşulsuz desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekteri Dr. Bülent Halisdemir, konuşmaların ardından Başkan Tuna’ya bir teşekkür plaketi ve katılım belgesi takdim etti.

 

Öte yandan Toroslar Belediyesi, “Mersin Kent Sempozyumu”nda bir de stant açarak, Güneş Enerjisi Santrali projesini tanıttı. MERSİN (İHA)

www.haberx.com

16 Aralık 2011

İçel İli Güneş Kaynak Bilgileri GEPA
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR