H-100

Whisper 100 serisi rüzgar türbinleri adından da anlaşılacağı gibi bir fısıltı kadar sessizdir. Doğal ortamınızı bozmadan size şebekeden kilometrelerce uzak yerlerde bile kesintisiz enerji sağlayacaktır. Özellikle rüzgar şiddeti ortalamaları yüksek bölgelerde bir evin tüm enerji ihtiyacını başka hiçbir ek enerji kaynağına (jeneratör, güneş, şebeke vb.) gerek duymadan karşılayabilir. Türbin Whisper Kontrol kutusu ile birlikte gelir ve istenildiği takdirde opsiyonel olarak kontrol kutusuna eklenen gösterge sayesinde üretilen güç değerleri gözlenebilir.

 

Whisper 100 özellikle şebekeden uzak yerlerde enerji gereksinimi çekenler için çok cazip bir ürün olacaktır. Sessiz, çevreye saygılı ve yakıt gereksinimi olmayan bu türbin yıllarca sorunsuz şekilde enerji ihtiyacınızı karşılayacaktır.

 

Kontrol kutusundan isteğe göre elde edilen 12, 24 veya 48 VDC bir inverter vasıtasıyla AC’ye çevrilerek kullanılabilir veya ihtiyaca göre DC olarak da kullanılabilir.

 

Türbin kurulacağı yerin yerleşimine bağlı olarak değişmekle birlikte genellikle 12-20 metre aralığında bir kule üzerine monte edilir. Kule 4 tarafından gergi telleri ile sabitlenir ve aşırı rüzgarlara karşı dayanıklı hale getirilir.

 

H-200

Whisper 200 serisi rüzgar türbinleri adından da anlaşılacağı gibi bir fısıltı kadar sessizdir. Doğal ortamınızı bozmadan size şebekeden kilometrelerce uzak yerlerde bile kesintisiz enerji sağlayacaktır. Özellikle rüzgar şiddeti ortalamaları yüksek bölgelerde bir evin tüm enerji ihtiyacını başka hiçbir ek enerji kaynağına (jeneratör, güneş, şebeke vb.) gerek duymadan karşılayabilir. Türbin Whisper Kontrol kutusu ile birlikte gelir ve istenildiği takdirde opsiyonel olarak kontrol kutusuna eklenen gösterge sayesinde üretilen güç değerleri gözlenebilir.

 

Whisper 200 özellikle şebekeden uzak yerlerde enerji gereksinimi çekenler için çok cazip bir ürün olacaktır. Sessiz, çevreye saygılı ve yakıt gereksinimi olmayan bu türbin yıllarca sorunsuz şekilde enerji ihtiyacınızı karşılayacaktır. Güç üretimine başlama hızı 3.1 m/s olan H-200 bu değeri ile hemen tüm türbinler arasında en düşük rüzgar şiddeti ile üretime başlayan türbinlerden birisi durumundadır. Bu da düşük ortalamalara sahip bölgeler için büyük bir avantajdır.

   

Kontrol kutusundan isteğe göre elde edilen 12, 24 veya 48 VDC bir inverter vasıtasıyla AC’ye çevrilerek kullanılabilir veya ihtiyaca göre DC olarak da kullanılabilir.

 

H-500

Whisper 500 serisi rüzgar türbinleri adından da anlaşılacağı gibi bir fısıltı kadar sessizdir. Doğal ortamınızı bozmadan size şebekeden kilometrelerce uzak yerlerde bile kesintisiz enerji sağlayacaktır. Özellikle rüzgar şiddeti ortalamaları yüksek bölgelerde bir sitenin tüm enerji ihtiyacını başka hiçbir ek enerji kaynağına (jeneratör, güneş, şebeke vb.) gerek duymadan karşılayabilir. Türbin Whisper Kontrol kutusu ile birlikte gelir ve istenildiği takdirde opsiyonel olarak kontrol kutusuna eklenen gösterge sayesinde üretilen güç değerleri gözlenebilir.

 

Whisper 500 özellikle şebekeden uzak yerlerde enerji gereksinimi çekenler için çok cazip bir ürün olacaktır. Sessiz, çevreye saygılı ve yakıt gereksinimi olmayan bu türbin yıllarca sorunsuz şekilde enerji ihtiyacınızı karşılayacaktır. Türbin özellikle orta seviye rüzgar şiddeti ortalamalarına sahip bölgeler için ideal bir üründür. Güç üretim grafiğinden de görülebileceği gibi 5-6 m/s şiddetinde rüzgar değerlerinde güç eğrisi büyük bir artış göstermektedir.

 

Aylık ortalaması 5.4 m/s olan bir bölge için ortalama koşullarda türbin 538 kWh enerji üretecektir ki bir evin hemen tüm elektrikli aletleri kullanması durumunda bile (ısıtma hariç) aylık tüketiminin 150 kWh civarı olduğu düşünülürse Whisper 500 3-4 konut için bir güç santrali olarak da kullanılabilir.

 

Kontrol kutusundan isteğe göre elde edilen 12, 24 veya 48 VDC bir inverter vasıtasıyla AC’ye çevrilerek kullanılabilir veya ihtiyaca göre DC olarak da kullanılabilir.

 

Türbin kurulacağı yerin yerleşimine bağlı olarak değişmekle birlikte genellikle 12-24 metre aralığında bir kule üzerine monte edilir. Kule 4 tarafından gergi telleri ile sabitlenir ve aşırı rüzgarlara karşı dayanıklı hale getirilir. Türbin 55 m/s yani 198 km/saat rüzgar hızına dayanıklı şekilde tasarlanmıştır.

 

Whisper Brochure
Whisper 100 / 200 / 500 Technical Specifications
Whisper 100 Owners Manual
Whisper 200 Owners Manual
Whisper 500 Battery Charging Manual
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR