Soğuk hava Almanya`nın elektriğini bitiriyor

Yaklaşık iki haftadır Almanya`da etkili olmaya devam eden Sibirya soğukları ülkedeki elektrik kaynaklarını bitme noktasına getirdi. Termometrelerin eksi 30`lara kadar düştüğü ülkede ısınma ihtiyacının had safhada olması daha önce elektrik üretiminde kullanılan doğalgazın ısınmada kullanılmasına yol açıyor.

 

Haber ajansı dadp`nin bir gaz şirketinden aktardığı bilgilere göre, Almanya`da rüzgâr ve güneş enerjisinden elektrik elde etme düzeyi minimuma inmiş durumda. Rusya`dan alınan doğalgaz da bu ülkedeki soğuk havalar sebebiyle azaldı. Fransa`daki atom santrallerinde üretilen elektrik de benzer gerekçelerle Almanya`ya iletilemiyor. Hatta ısınma ihtiyacını elektrikten karşılayan Fransa, Almanya`dan elektrik almaya başladı.

 

Konuyla ilgili dadp`ye bir açıklama yapan Tennet adlı şirketin sözcüsü Ulricke Hörchens, özellikle gaz ve elektrik ihtiyacının akşam saatlerinden had safhaya ulaştığını aktardı. "Rüzgar yok, güneş enerji panelleri de elektrik üretmiyor." diyen Hörchens, soğukların bu şekilde devam etmesi durumunda Almanya`da enerji sıkıntısı baş göstereceğini vurguladı.

www.enerjigundem.com

10.02.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR