Yeni dünyayı inşa etmek: LEGO offshore rüzgara yöneldi

Almanya’da kurulacak offshore rüzgar çiftliğine 400 milyon euro yatırım yapan LEGO, 2020 yılına kadar enerji tüketiminin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerjilerden elde etmeyi hedefliyor.

 

Dünyaca ünlü çocuk oyuncak markası LEGO’nun ana şirketi KIRKBI A/S Almanya kıyısında kurulacak offshore rüzgar çiftliği için 400 milyon euroluk yatırım yapacak. KIRKBI, rüzgar çiftliği tarafından üretilen elektriğin üçte birine sahip olacak. Bu 25 rüzgar türbini anlamına geliyor. Rüzgar çiftliğinin inşaatı 2015’te tamamlanacak.

 

77 rüzgar türbininden oluşan ortaklıkta Danimarkalı şirketler DONG Energy, Oticon Foundation ve KIRKBI yer alıyor.

 

LEGO Group’un yüzde 75’ine sahip olan KIRKBI, yenilenebilir enerjilerin gelişimini yakından destekliyor. Bu yatırım LEGO Group’un çevreye olumlu katkı sağlama hedefinin de somut bir yansıması. LEGO Group CEO’su Jorgen Vig Knudstorp, “Temel değerlerimiz gelecek nesillerin daha iyi bir dünyada büyümesini temel alıyor. Oyuncaklarımızla bunu sağlarken, çalışanlarımızın sağlığı ve mutluluğu, üretimde enerji verimliliğinin artırılması ve atıkların azaltılması bizim için büyük önem taşıyor” yorumlarında bulunuyor. Şirket 2020 yılına kadar enerji tüketiminin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerjilerden elde etmeyi hedefliyor.

www.geleceginenerjisi.com

01.03.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR