Güneş pili sektöründe 35 GWp teçhizat alımı yapılacak

Yole Développement raporuna göre, 2017 yılına kadar güneş pili üretiminde kullanılmak üzere 35 GWp güneş pili teçhizatı alınacak.

 

Yole Développement tarafından gerçekleştirilen “Crystalline Silicon PV: Technology, Equipment & Materials” başlıklı raporun sonuçları açıklandı. Yole Développement analistleri, önümüzdeki yıllarda imalat maliyetlerinde yaşanacak düşüşlerin PV sektöründe teçhizat ve malzeme alanında inovasyonlara yol açacağını ifade ediyorlar. Bununla birlikte bugünün güneş pili imalat kapasitesinin bir kısmının sonlandırılacağı veya daha düşük oranlarda kullanılacağı ifade ediliyor. Bu kapasitenin yerini, çok daha verimli güneş pilleri ve modüller alacak.

 

Fazla kapasite ve ana pazarlarda teşviklerin azalması ile birlikte PV sektörünün zorlu zamanlardan geçtiği ifade edilen rapora göre bu durum, yeni ve daha verimli güneş pillerine daha fazla odaklanılmasını sağlayacak. Yole Développement PV teknolojileri ve pazarı analisti Milan Rosina “Bugün, mevcut donanım ile PV imalatçılarının üretim kapasitelerini daha fazla artıramayacakları ortada. Rekabetin yoğun olduğu bu sektörde, ancak kendilerini rakiplerinden farklılaştırarak ve ürünlerine değer katarak var olmaya devam edebilirler” açıklamasında bulundu.

 

c-Si sona ermedi

Fotovoltaik ticari bir pazar haline geldikçe ve bir çok farklı PV ürünü ulaşılabilir hale geldikçe yüksek pazar payına ulaşan ince film teknolojilerinin modası geçmeye başladı. Raporda son birkaç yıl içerisinde kristalize silikon (c-Si) teknolojilerinin beklentileri aşarak, 1 dolara yakın fiyatlarla ulaşmanın mümkün olduğu bir ürün haline geldiği ifade ediliyor. Bu, ince film modüllerle rekabet edebilecek bir rakam ve c-Si ince film teknolojisine göre çok daha yüksek verimliliğe sahip.

www.geleceginenerjisi.com

03 Nisan 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR