Gürsu enerjisini güneşten alacak

Gürsu Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Sınırsız Temiz Enerji ile Kalkınan Bir Gürsu Projesi’, Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından hibe desteği kazandı.

 

Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi tarafından hazırlanan ve 670 bin 950 TL bütçeli projeyle; belediyenin elektrik ihtiyacının bedava, sınırsız bir enerji kaynağı olan güneş enerjisinden karşılanması ve Gürsu’nun uzun vadede yenilenebilir enerji kaynaklarında bir üretim üssü haline getirilmesi hedefleniyor.

 

Sokaklar ve parklar doğal enerji ile aydınlatılacak

Projenin başarısını ekibiyle birlikte kutlayan Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, “Hem güneş, hem de rüzgar enerjisi açısından yeterli potansiyele sahip olan Gürsu’muzun doğal potansiyelini kullanarak, üretilecek enerjiyle belediyemizin elektrik ihtiyacının ve park bahçelerimizin aydınlatılması sağlanacak. Ayrıca, oluşturduğumuz örnek sokağımızın aydınlatılmasında da güneş enerjisinden faydalanılacak. 670 bin TL bütçesi bulunan ve bölgemiz adına bir ilk olan bu projenin örnek olacağına, Gürsu’muz ve Bursa’mıza önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. Bu bağlamda, ilçe halkımız tarafından da güneş enerjisi kullanımının yaygınlaşmasını amaçlıyoruz” dedi.

 

Mobil Güneş Evi…

Proje koordinatörü ve Stratejik Planlama Birim sorumlusu Hüseyin Özmen, “Belediyemiz stratejik planı kapsamında, Gürsu’nun turizm ve enerji eksenlerinde kalkınmasını sağlamak için bu projeyi geliştirdik. BEBKA projeye 482 bin TL’ lik hibe desteği sağlayacak. Proje kapsamında, ilk olarak, Belediyemizin önündeki parka enerji tasarruflu sistemler kullanan ve kendi elektriğini üreten bir Mobil Güneş Evi kuruldu. Belediye binasının çatısına ileri teknoloji ürünü ekipmanlara sahip 96 kw gücünde Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sistemi kurulacak. Proje süresi boyunca vatandaşlarımızı ve girişimcilerimizi bilgilendirici eğitim seminerleri düzenleyeceğiz” dedi.

 

Güneş enerjisi üzerine önemli çalışmaları olan Prof. Dr. Abdülvahap Yiğit’ in teknik danışmanlığında yürütülen projede, Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Bursa Şubesi de destek veriyor. OSMAN TÜYSÜZ / STAR BURSA

www.stargazete.com

04.04.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR