Elektriğini kendi üretiyor

Gültürk Enerji Firması tarafından hazırlanan Solar Enerji Tanıtım toplantısı Atapark`ta yapıldı.

 

Elazığ Valisi Muammer Erol Atapark Çay Bahçesi`nde düzenlenen tanıtım programına katılarak sistemi inceledi.Projenin tanıtım sunumu Gültürk Enerji Firma Sahibi Hikmet GÜLTÜRK tarafından yapıldı.

 

Gültürk Enerji Sistemleri sahibi Hikmet Gültürk; "Panel aracılığıyla güneşten aldığımız enerjiyi kullanarak ürettiğimiz elektriği inverter yoluyla şebekeye entegre ederek bu sistemi kuruyoruz. Dünyadaki çeşitli ülkelerde bu sistemin var olduğunu araştırdık ve bu sistemi Elazığ`a getirdik. Niye ilimizde olmasın mantığıyla hareket ederek denedik ve bu sistemin Elazığ`da daha verimli olduğunu gördük. Evlere, işyerlerine ve fabrikalara bu sistem rahatlıkla kurulabilir. Şu anda bulunduğumuz işyerinde 72 metrekarelik yani 48 adetlik panel kurduk. Bu paneller aracılığıyla ürettiğimiz elektriği şu anda kullanıyoruz. Paneller güneş enerjisini ALTERNATİF akıma çevirerek istenilen seviyedeki elektriği hazır hale getiriyor. Evlerde bu sistem kullanıldığında fatura gelmiyor fakat daha büyük işletmelerde mesela fabrikalarda kullanılırsa devletin hattı kullanıldığı için hat bedeli ödeniyor. Onun dışında başkaca bir maliyeti yok. Biz bu sistemi Elazığ`a kendi imkanlarımızla getirdik, bundan sonraki yatırımımız imalata yönelik olacak. Panelleri Elazığ`da üretmeyi düşünüyoruz, sonrasında ise devletimizden yardım alabilirsek yaygınlaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

 

Atapark Çay Bahçesi sahibi Ekrem Yılmaz ise; "Şu anda kullandığımız elektrik bizim kendi ürettiğimiz elektrik. Çok güzel bir şey bu özellikle Tedaş`a borçlu olmamak ne kadar güzel bir olay. Şu an fatura ödemiyorum ama gelecek olan hat bedeli faturasını da merakla bekliyorum. Benim vatandaşlara tavsiyem herkes bir cesaret gösterebilir. Benim bu sistem için verdiğim 60 bin lira civarında bir para. O da benim yıllık elektrik giderimin dörtte üçü. Zaten ben dörtte üçünü Tedaş`a ödüyordum. Bunu bir denedik bakalım, dörtte üçünü kazanırsak ne mutlu bize"dedi.

http://yurthaber.mynet.com

02.05.2012

Elazığ İli Güneş Kaynak Bilgileri GEPA
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR