Mitsubishi Pikes Peak Yarışı İçin i-Miev Evo’yu Hazırlıyor

Mitsubishi, Lancer modelinin modifiyeli versiyonu EVO ile Dünya Ralli Şampiyonasında (WRC) elde ettiği başarıyı elektrikli modellere taşıyor.

 

Elektrikli otomobil piyasasında en çok konuşulanlar arasındaki i-Miev, Japonya’da yaşanan felaketten sonra sadece ulaşım aracı değil aynı zamanda mobil yenilenebilir enerji kaynağı olarak güncellenmişti. i-Miev’in çok daha fazla potansiyele sahip olduğunu düşünen Mitsubishi iddalarını kanıtlamak için i-Miev Evo’yu hazırlayarak Pikes Peak tırmanma yarışlarına katılmaya karar verdi. Mitsubishi EVO ile kazandıkları ralli deneyimini elektrikli otomobil ile birleştiren mühendis ekibi yüksek performanslı, sürekli dört çeker, elektrikli yarış otomobili i-Miev Evolution’ı ortaya çıkardı.

 

Şehir içi modeli kuzeni i-Miev’e hiç benzemeyen EVO 3 adet 80kilovat gücünde elektrik motoru ve 35kilovat saat gücünde lityum-ion batarya ile donatılmış. Aynı klasmanda modifiyeli RAV4 EV ile yarışacak Toyota Motorsport’ a rakip olan Mitsubishi WRC’deki Başarsını sürdürebilecek mi hep birlikte göreceğiz.

www.limitsizenerji.com

21.05.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR