Büyükkeçeci Gensed Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi

Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş. Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci kısa adı GENSED olan Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

 

GENSED 2.Olağan Genel Kurulu Taksim Hill Otel’ de gerçekleştirildi. 2009 yılında kurulan, güneş elektriği konusunda faaliyet gösteren birçok özel ve tüzel kişiliğin oluşturduğu en büyük sektör derneği olan GENSED’in yeni yönetim kurulu 2 yıl boyunca görevini sürdürecek. Yönetim kurulu üyeliğine seçilen Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi. “GENSED güneş enerjisi konusunda faaliyet gösteren şirketler, akademisyenler ve bireylerden oluşan bir dernektir. Derneğin amacı güneş enerjisini Türkiye`nin en önemli enerji kaynağı haline getirmektedir. Kcetaş`ta bu amaçla derneğe üye oldu. Elektrik Şirketi olarak yenilenebilir enerji konusunda birçok çalışmalarımız bulunmaktadır. Rüzgar, hidroelektrik, kömür ve güneşten maksimum fayda sağlamak amacıyla Ar-Ge çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Güneş enerjisi konusunda 500 kW kurulu güçte lisansız elektrik yatırımı yapıyoruz. Daha sonra ikinci aşamada ise MW (megawatt) bazında lisanslı üretim çalışmalarımız devam ediyor. Şirketimiz çatısındaki 15 kW kurulu güçteki güneş panelleri sayesinde hem elektrik üretiyoruz, hem de istatistiksel ölçümlerde bulunuyoruz. Geçen yıl içerisinde bünyemize kattığımız hidroelektrik santralleri sayesinde elektrik üretimine başladık. Rüzgar santrallerinde lisanslı üretim için arazi arama ve rüzgar ölçüm çalışmalarımız devam ediyor.“ dedi.

 

GENSED’in yeni yönetim kurulu şu isimlerden ve firmalardan oluştu: Erinç Kısa (Polat Enerji), Hakan Erkan (Arıen Enerji), İsmail Hakkı Karaca (Solimpeks Enerji), Mehmet Emre Okuyan (Borusan EnBW Enerji), Osman Özberk (SolarturK Enerji), Ömer Cihan Karahan (Merk Solar Enerji), Sinan Bubik (SIEMENS), Şadi Büyükkeçecİ (KCETAŞ), Prof.Dr.Şener Oktik (ŞİŞECAM). (İHA)

22.05.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR